Cocker spániel fajú kutyám szeme folyton csipás. Mit tehetek ellene?
Figyelt kérdés
Érdeklõdtem es a közeli helyen szintén van egy ilyen fajú kutya, es a gazdaja szerint neki is csipás folyton a szeme, es azt mondta hogy nincs mit tenni ez a termeszetes, ki kell szednimikor tudjuk, és annyi. De én biztos akarok lenni, hogy nincs semmi megoldás, nem-e rossz a kutyámnak. Túlzásba viszem a gondoskodást ? Az apám szerint igen.Kerlek adjatok tanacsokat, segitsegeteket megkoszonnem :)2008. nov. 15. 13:49
1/4 anonim válasza:
Szia. A kutyák szeme minden alvás után csipás egy kicsit. Ha alvás nélkül csipásodik akkor az baj. De ha nem akkor nincs semmi baj. Szerintem figyelgesd a szemét ha nem javulna akkor kamillával kenegesd a szemét.
Remélem segitettem.
2/4 anonim válasza:
A kutyák szeme gyakran csipás, és tulajdonképpen amíg nem ölt drasztikus méreteket a dolog, addig nincs gond. (Drasztikusnak számít, ha napi 1-2szeri kiszedés után képes összeragadni a szeme a csipától)
3/4 anonim válasza:
Nekem yorkim van és neki is csipás ráadásul a hosszú szőrbe könnyen beleragad. A tanácsom amit szerintem minden szobakutyatartónak tennie kéne nap mint nap h bórvízzel minden reggel és ha kell este is megtörlöd neki. Ezt a patikában recept nélkül megveheted és bármilyen lapszerű sminklemosó párnácska segítségével tisztára törölheted. A bórvizet amúgy a szoptatós anyák szokták használni, szoptatás előtt ezzel fertőtlenítik a mellbimbójukat. Színtelen, szagtalan, nem csíp és nem drága. Kb 300 forint egy üveg ami úgy egy hónapra elég. Tényleg hasznos és fertőtlenít is jobb mint ha vmilyen vizes kendővel mosnád le.
4/4 anonim válasza:
Szinte már-már mondható:fajtajelleg/hiba...A túl dülled szemet irritálják szőrszálak.
Főleg hidegben a meleg kamillateával való mosás nagyon jót tesz.
Mindennapi ápolásra,gondoskodásra szoruló fajta...nem egyszerű...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!