Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Cocker spániel fajú kutyám...

Cocker spániel fajú kutyám szeme folyton csipás. Mit tehetek ellene?

Figyelt kérdés
Érdeklõdtem es a közeli helyen szintén van egy ilyen fajú kutya, es a gazdaja szerint neki is csipás folyton a szeme, es azt mondta hogy nincs mit tenni ez a termeszetes, ki kell szednimikor tudjuk, és annyi. De én biztos akarok lenni, hogy nincs semmi megoldás, nem-e rossz a kutyámnak. Túlzásba viszem a gondoskodást ? Az apám szerint igen.Kerlek adjatok tanacsokat, segitsegeteket megkoszonnem :)
2008. nov. 15. 13:49
 1/4 anonim ***** válasza:

Szia. A kutyák szeme minden alvás után csipás egy kicsit. Ha alvás nélkül csipásodik akkor az baj. De ha nem akkor nincs semmi baj. Szerintem figyelgesd a szemét ha nem javulna akkor kamillával kenegesd a szemét.

Remélem segitettem.

2008. nov. 15. 14:01
 2/4 anonim ***** válasza:
A kutyák szeme gyakran csipás, és tulajdonképpen amíg nem ölt drasztikus méreteket a dolog, addig nincs gond. (Drasztikusnak számít, ha napi 1-2szeri kiszedés után képes összeragadni a szeme a csipától)
2008. nov. 16. 12:13
 3/4 anonim ***** válasza:
Nekem yorkim van és neki is csipás ráadásul a hosszú szőrbe könnyen beleragad. A tanácsom amit szerintem minden szobakutyatartónak tennie kéne nap mint nap h bórvízzel minden reggel és ha kell este is megtörlöd neki. Ezt a patikában recept nélkül megveheted és bármilyen lapszerű sminklemosó párnácska segítségével tisztára törölheted. A bórvizet amúgy a szoptatós anyák szokták használni, szoptatás előtt ezzel fertőtlenítik a mellbimbójukat. Színtelen, szagtalan, nem csíp és nem drága. Kb 300 forint egy üveg ami úgy egy hónapra elég. Tényleg hasznos és fertőtlenít is jobb mint ha vmilyen vizes kendővel mosnád le.
2008. nov. 18. 17:36
 4/4 anonim ***** válasza:

Szinte már-már mondható:fajtajelleg/hiba...A túl dülled szemet irritálják szőrszálak.

Főleg hidegben a meleg kamillateával való mosás nagyon jót tesz.

Mindennapi ápolásra,gondoskodásra szoruló fajta...nem egyszerű...

2008. dec. 1. 23:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!