Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Szaporító telepen jártam,...

Szaporító telepen jártam, kitől kérjek segítséget?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

A napokban kutyavásárlás céljából elkísértem az egyik ismerősömet egy Pest megyei "tenyésztőhöz".

Telefonban nagyon szimpatikus volt, azt mondta ő harcol a szaporítók ellen, segít a fajtamentésnek, minden kutyáját oltva, rendesen adja gazdihoz.

A fele igaz is volt, chippelve és oltva vannak a kutyák, van szerződés, adózik stb.

Viszont van vagy 30 kutyája, akiket boxokban tart (azt mondja kiengedi őket néha a derékig érő gazba szaladgálni). 4 fajta kutyát tenyészt (nagytestűek és kis divatfajták).

A kölyök valóban szép volt, tiszta is. Én erősködtem, hogy nézzük meg a szülőket, mire nagy pofavágások és beszogatások közepette hátravitt minket a retekbe. A felnőttek mocskos, rozsdás kenneleknen voltak, rozsdás tálakkal, szakadt házakkal. Tocsogtak a sárban (3 db járólap volt odadobva a házak elé, hogy legyen "tiszta" felület is).

A kölykök alatt újságpapír volt és karton, a boxok pedig fából voltak összetákolva (home made módszer), fertőtleníteni sem lehet.

A kiskutyák tüsszögtek, köhögtek. Szerintem csak azok szépek, akiket sos rendbe tesz eladás előtt.

Voltam tenyésztőknél, nem ilyenek a körülmények.

Ha támogatja valóban a fajtamentéseket, akkor nekik nem szólnék, mert nem hinnének nekem. Képeket csináltam természetesen, amikor a tag az ismerősömnek mutogatta a felnőtteket.

Nem tudom kihez forduljak, tudnátok tippet adni?

2019. aug. 22. 20:40
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Jelezd, a helyileg illetékes jegyzőnél. Majd ő intézkedik.
2019. aug. 22. 20:43
 2/4 anonim ***** válasza:
84%
Én pesti székhelyű állatvédő szervezeteknek is írnék üzenetet, küldd el nekik a képeket is.
2019. aug. 22. 20:50
 3/4 anonim ***** válasza:
43%
En kiraknám több közösségi oldalra a helyszín és az illető nevével megjelölve! Hidd el,ez is sokat fog érni.
2019. aug. 22. 21:06
 4/4 anonim ***** válasza:
100%

Nehogy kirakd közösségi oldalakra! Meglátja, eltünteti a "nyomokat", aztán beperel.

Helyi jegyző, és állatvédő szervezetek. Hivatalos út, ez a megoldás, de mindenképp lépj!

2019. aug. 23. 08:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!