Kinézete alapján érdemes lenne tenyesz szemlére vinni?
Bullmasztiff szuka. 2 éves
Nagyon nyugodt barátságos ( lehet túlságosan is)
Diszplazia szűrésre sajnos meg nem tudtam elvinni mert az orvos szerint túl meleg van a kabitashoz/altatás hoz.
Nyilván nem mindenkinek tetszik ez a fajta így kérem olyanok jellemezzek akik szeretik a molosszer fajtájú kutyákat vagy épp ezt a fajtát tenyésztik.
Rendelkezik torzskonyvel, a honositasa folyamatban van. A tenyésztő akitől vettem minden papírt bemutatott ük szülőkig. És garanciát vállalt 2 éves koráig ami már ugye elmúlt, de hal istennek csak 1x volt fül gyulladása .
Kint éltünk ott szerettem volna a dp szűrést meg csináltatni de mikor mondta az orvos h 450€ és ez csak egy eredmény ami nem kerül fel a törzskönyvre lefagyott az arcom. Itthon azért valamivel olcsóbb.
Ha úgy alakul és tenyesztesbe fogunk akkor felveszem a kapcsolatot egy elismert tenyesztovel és vele megbeszéljük a megfelelő párosítást ( kerül amibe kerül ). de szeretném megvárni a 3 éves kort. a tenyésztési szabályzat szerint már lehetnének kiskutyai de meg o is “kölyök” a szememben
Gyonyuru! Vidd tenyeszszemlere a torzskonyvevel. (Latszik,h torzskonyves) jol allnak a labai.
Szulei dp mentesek? Mert akkor o is az. Vasarlasnal papirt kellett rola kapnod.
Kiallitas is fontos lenne,mert nem fogsz kant talalni egy "noname" szukanak. Nem ismer senki.
Tenyeszteshez dp szures mindenkeppen kell, meg naluk nem kell PRA-ra szurni? Egyre tobb fajtanal kotelezo szures.
Tenyeszemle is fontos.
Szep szuka, bar oldalrol teljes testalakost nem raktal fel.
Bele vaghatsz siman, foleg ha terved van es kedved is :) , de kiallitasosdit is kezd el. Ősszel lesz Komaromban kiallitas. Szerintem menj el :) az neked is vissza jelzes lesz,ismeretseget is kialakithatsz.
Ezek a képek vannak oldalról.
Persze szeretném ha kiállításon is részt venne, de igazából ott en lennék a probléma. Néztem videókat ilyen témában és szerintem Liza jól szerepelne de en nem vagyok az a szereplős fajta. Na de megpróbáljuk, remelem sikerül szépen fel vezetni, de ha en párás leszek akkor ő is.
Minden kezdet nehéz. De megvárom a vizsgálat eredményét, lehet nem is kell ilyenekkel foglalkozni.
Köszönöm mindenkinek a választ remelem hallotok meg felőlünk
Lehet fogadni felvezetőt,nyugi :D
Én is most készülök első kiállítási kutyámat megvenni
Tenyésztővel akitől lesz jóban vagyok,mondta kiképeznek :DD
De én is izgulós vagyok nagyon,nem hiszem,hogy menne. De mondták,hogy nem kell izgulni el kell kezdeni és kész :D
Én is kiváncsi leszek,bár nekem egy kanom lesz (nem bullmasztiff) nem gondolkozok tenyésztésbe,csak szimplán hobbi,meg új dolog kipróbálása.
Mondjuk talán annyival lesz egyszerűbb dolgom,hogy puppy osztályba is nevezve lesz,ott még nem akkora kunszt a dolog. Kipróbálásnak jó lesz mennyire fog ez nekem menni :D Majd akkor eldöntöm hogy lesz. Ha nem én akkor majd a tenyésztője fogja felvezetni,ha végképp nem megy :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!