Kutya hirtelen harap a falatra?
Van egy idősebb kan kutyusom,korcs 11 éve születése óta nálunk van.
Okos és engedelmes.A szüleim pár hónapra küldöldre mentek dolgozni,ezért én hazaköltöztem és én foglalkozok vele. Annyi a probléma mindössze hogyha a kezemből adok neki kaját akkor nagyon nagyot harap,elég veszélyes.Nekem egy 9 hónapos boxer kölyök kutyám van,ő finomam veszi ki a kezemből a kaját,pedig nem tanítottam ilyesmire.Ezen kívül a korcs nem agresszív,teljesen rendben van a viselkedése
Ültesd le a két kutyát.
Adj egy falatot a kölyöknek. Előtte mondd ki határozottan a parancsot: "Szépen!" (mi ezt használjuk, válassz olyat ami neked megfelel)
Szépen elveszi, te pedig jól megdicséred, megsimogatod, mintha valami fantasztikusat tett volna.
Adhatsz neki extra falatot is jutalomból.
Utána az idős kutyának nyújts egy falatot. Neki is ugyanúgy mondd, hogy "Szépen!"
Ha ráharap, akkor húzd el előle a falatot, ne add neki oda. Nem jár dicséret, ignoráld és menj vissza a kölyökhöz, adj neki újra falatot, dicsérd.
Ja ő is ha nyitott tenyérből adok neki tápot mondjuk akkor ügyesen kieszi ,de ha olyan a kaja amit az újaimmal kell nyujtani,akkor harap .
Köszi a válaszokat
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!