Hogy tudom elérni, hogy a kölyök szuka kutyám ne legyen domináns a 10éves szuka kutyámmal?
Mielőtt menhelyről kihoznál egy kutyát össze szokás ismertetni a két állatot.Ez nem volt meg? Honnan hoztad ki azt az ebet?
Minden esetre már mindegy.Mint mindig a tiltó szót el kell kezdeni tanítani.Akárhányszor azt mondod,hogy "nem","fúj","hagyd" vagy amit te tanítani fogsz neki zavard el a kutyát a másiktól.
Ha nem morog és úgy közelít dícsérd meg.Az öreg ebet mindenképpen dícsérd is mindig ameddig nem reagál a kicsi morgására.Mert most még lehet,hogy kicsi és nem reagálja le,de ha nagyobb lesz lehet,hogy ezért neki is megy..más,ha egy felnőtt és egy kölyök vicsorog,morog egy felnőtt kutyára. :D
Szocializálni könnyebb egy kutyát,ha rögtön van másikod akin "gyakorolhat".Később ugyan ezt majd el kell játszanod a futtatóban,séta közben már ha ki fogod vinni és nem kertes ház :D
Valahol ott kellene kezdeni, hogy Te vagy a falkavezér.
A kicsi még ne próbálkozzon, bár szegénynek a menhelyen ez volt nyilván a stratégiája.
köszönöm, az a helyzet, hogy nem csak itthon, hanem séta közben is egy idő után morog,támad a többi kutyára, hiába van rászólva már akkor amikor látom, hogy “mire készül”.
az illatosról hoztam, ott kicsit másképp mennek a dolgok..
próbálgatja még a kicsi, hogy meddig mehet el, bízok abban hogy jól sülnek el a dolgok.
A bízással nem sokat fogsz elérni.
Valószínűleg szocializálatlan kutyához jutottál.
Mondtak valamit , honnan került oda a kutya?
Jobban járnál, ha kutyaiskolába mennél a kiskutyával.
mindent megteszek, hogy az idősebb kutya legyen “fölényben”, ám ő meghunyászkodik a kicsinek, amit annyira nem értek.
a kutyaovit meg köszönöm, hirtelen nem is gondoltam rá :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!