Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Hogy lehet összeszoktatni egy...

Hogy lehet összeszoktatni egy 2 éves múlt kan huskyt egy 2 hónapos szuka husky kiskutyával?

Figyelt kérdés
A kan nem igazán akarja elfogadni, pedig soha nem bántott egy kutyát se, aki véletlenül betévedt az udarra, viszont a kicsit nem fogadja el. Kézben tartva vagy kerítésen keresztül szagolgatja, ugat neki, farkát csóválja, viszont ha megpróbáljuk elengedni, hogy járkáljon morog rá, nekiront. Persze nyilvánvaló, hogy ez nem 1-2 nap, de esetleg valaki aki hasonló cipőben járt már?

2019. aug. 11. 18:56
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
88%

Husky gazda,nekem 5 éves.Első kutyám volt úgyhogy valamelyest talán segíteni tudok.Gyakorlatilag minden nehézségbe sikerült bele ütköznöm,de csak az első fél-1 év volt olyan nagyon kritikus.

Ivartalanítani azért az egy indokért felesleges,hogy "ne támadja a kiskutyát".Attól,hogy ivartalanítod még nem fogja elfogadni a másik kutyát.Az nem egy szellemi,lelki átformálás nem olyan mintha bedobnád egy templomba és várnád a csodát,hogy here nélkül talán majd megtér.XD

Itt a nevelés a lényeg nem a here.

ÉS mivel a fajta maga makacs,nehezen nevelhető szintén nem a here kivétel fogja megoldani a problémát.De még csak a szuka ivartalanítással sem lehet,ugyanis az sem nevelés,az is csak egy műtét ami a kölyköket akadályozza meg,nem a viselkedés problémákon javít.

Nekem sem akart eleinte elfogadni sok olyan kutyát aki ránézésre neki nem tetszett.Dominálni próbált a másik,vagy a gazdája nem figyelt a másik kutyára és nekünk próbált jönni a szembe jövő yorki.Aki hozzá teszem akkora mint a kutyám feje,vagy talán még kisebb is.Mindig féltem,hogy egy harapással eltűntet valamit a föld színéről.. XD

Én nem kísérleteztem vele,hogy most megtanul-e tőlem viselkedni vagy sem úgyhogy elvittem kutya suliba.Nem volt egy drága dolog 3.500ft/alkalom és mi heti 2x mentünk,többit amit tanultunk otthon gyakoroltuk.(10/9 alkalommal a makacsságától a falra tudtam volna mászni,csak nem akarta sose azt amit én.)

Úgy egy hónap alatt sikerült elérni,hogy figyelmen kívül hagyja a kis méretű kutyákat.Utána sok munkával (úgy további 2-3 hónap),de a nagyokat is sikerült vele elfogadtatni.Ha rá ugatnak,rá mordulnak nem mondom,hogy nem reagál rá,de cseppet sem félek,hogy ő verekedést kezdeményezne vagy neki támadna másnak.Megvédi magát,de ha más kutya támad az már nem az én kutyám viselkedés hibája,tehát ezen javítani sose fogok tudni,csak a másik gazdi.

Úgyhogy én javaslok egy trénert a kicsi és nagy kutyával is egyszerre.Nem kerül többe csak azért,mert kettőt viszel,egy azon problémán fogtok dolgozni :D

De ha a lecke jobban érdekelne amiket mi vettünk azt is leírom szívesen,hogy gyakorolhass ameddig nincs lehetőség trénerre,csak így is egy regényt írtam.

2019. aug. 12. 22:55
 12/12 A kérdező kommentje:
Mindenképp érdekelne kezdetben, hogy milyen itthoni leckéket adhatnék neki. Köszi a tanácsot:)
2019. aug. 13. 11:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!