Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Milyen fajtát ajánlotok?

Milyen fajtát ajánlotok?

Figyelt kérdés

Közepes méretű, békés, tanulékony kutyát keresek elsőgazdás családba.

Gondoltam már a közép uszkárra, szerintem teljesen jó lenne. De megtetszettek a spánielek is íg kissé tanácstalan vagyok. Mindenképpen fajtatisztát szeretnék tenyésztőtől mivel elsősorban a gyerekek miatt venném, így muszáj tudnom mire számíthatok. Nyilván tudom hogy a kutya az enyém lesz, főként én gondoskodom majd róla stb (nem is azért miattuk veszem mert ők nyaggatnak vele)

Szóval egy "lightos" kutya lenne megfelelő.

2019. aug. 10. 20:46
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
50%

Kintre uszkárt nem, csak ha benti kutya lenne. Spaniel kibirja kint is. Mindketto igenyli a kozmetikat, de az uszkár sokat, de cserebe nem hullik a szore mig a spaniele igen. Az uszkárok nagyon gazdisak nem birjak jol a maganyt, nevelni viszont nagyon konnyu alkalmazkodo kutyak, de igenylik a foglalkozast a gazdi kozelseget. Mozgekonyak, energikusak de igazi kanape kutyak is egyben. Mindenkepp tenyesztotol vedd mert szaporitotol csak uszkar feleseget veszel, uszkar jellem nelkul. A spanielt kicsit nehezebb tanitani, jobban eltereli az orra mivel vadaszkutya, mig az uszi nagyon gazdas es ezert konnyen tanithato.

Ki lehet fogni uszibol is spanielbol is energikusabb vagy nyugodtabb egyedet, de mindketto igenyel foglalkozast nyilvan mint minden kutya, foleg az elejen egy kolyok fel ora szundi utan ujra porog.

2019. aug. 26. 13:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!