Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Kiskutyák lesznek?

Kiskutyák lesznek?

Figyelt kérdés
Van egy yorki kiskutyank, április óta van nallunk, a kisfiunk kutyája,nagyon szeretjük ött velünk alszik egy ágyban,asztalnál eszik velünk együtt,mindössze 1kg,meg történt a baj, albérletbe lakunk nincs keritésunk, a kutyát minden reggel ki kell engedjem végezze a dolgát, eddig pórázon vittem nehogy el szaladjon mára már megszokta Ki megy visszajon az ágyba, viszont kB 1hete hogy ide jár 3kutya,nyilvan a miénk tüzel,viszont nalla jóval nagyobb kutyák járnak hozzá, Rozi a neve, ö yorksi picike kutya akik járnak hozzá kB 10szer akkorák mint ö bernathegyi meg ilyen nagy kutyák.. Lehetséges az hogy egy ilyen pici kutyát felcsinal egy nalla 10szer nagyobb kutya? Ha igen és megtortent mert sosoincs itthon, akkor mit tudok csinálni? Nyilván nem fog tudni világra hozni egy kutyát olyantol aki nalla 10szeer nagyobb..
2019. aug. 7. 22:22
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
93%

Ne csodálkozz, ha Rozika egy napon soha többé nem tér haza.

Elcsaphatja valami, elviheti valaki, egy másik kutya megölheti (egy gyenge idegrendszerű, agresszív kóbor, például) és kábé bármi történhet vele.

2019. aug. 8. 09:13
 12/26 anonim ***** válasza:
17%
Hagyjátok, nem az ő hibája! :D szólt az állatorvosnak hogy megy, de az leszarja! :D most sírjak vagy nevessek?
2019. aug. 8. 10:09
 13/26 anonim ***** válasza:
88%
De most nem is értem miért hívtad ki hozzá az állatorvost? Azok nem fognak neked szaladgálni ha nem súlyos beteg a kutya és megtudnád oldani a beszállítást. Ha nincs is kocsid van busz és egy ekkora kutya elfér a szállítóba. Nem is értem hogy vártad hogy a semmiért szaladjon ki hozzád az orvos mikor valószínűleg jobb és fontosabb dolga van. El se tudom képzelni amúgy meg milyen bamba környezetben éltek. Kaparják az ajtót az idegen kutyák ajjor fogod magad és elzavarod vagy feljelented a gazdáit hogy az ajtódban a kutyái és nem tudsz tőlük kimenni. Azt meg nem is értem mikor tudod hogy tüzel miért basz**d ki csak úgy a többi kutyának? Egyébként egy ilyen kis akármit nem igazán tud egy nála jóval nagyobb kutya felcsinálni de akadnak még érdekes dolgok úgy hogy vidd el orvoshoz. Sőt nem is biztos hogy azok a nagy kutyák fogják neked felcsinálni hanem miután elcsavarog találkozik más kutyákkal is.
2019. aug. 8. 12:49
 14/26 anonim ***** válasza:
90%

Kihívtad az orvost...

Persze, majd gyertyafénnyel átvilágítva végzi el az ultrahangot, és bicskával ivartalanítja a konyhaasztalon.

2019. aug. 8. 13:06
 15/26 anonim ***** válasza:
90%

Ha kint mászkál tüzeléskor, akkor légy nyugodt, hogy be fogja fedezni egy másik kóborló kutya, nem feltétlenül a bernáthegyi, bár olvastam már olyan esetről, hogy megoldották a méretkülönbséget.

Az lenne a megoldás, ha elvinnéd állatorvoshoz ivartalanításra. Mert valóban létezik tabletta, ami megakadályozza, hogy kölykei legyenek, viszont ez egy hormontartalmú szer, ami önmagában is elég veszélyes, növeli ugyanis a gennyes méhgyulladás veszélyét. Ami amúgy is nagyon sokszor előfordul az ivaros szukáknál, főleg, ha még csavarognak is tüzeléskor, simán beszerezhet egy hüvelyi fertőzést, ami azután felmegy a méhére, és akkor aztán sürgősségileg kell műteni, hogy egyáltalán túlélje, de még az sem biztos. Főleg ilyen picike, és gyenge kutyus esetében, mert olyan, hogy "mini yorki" hivatalosan nem létezik. Szaporítók találták ki, és úgy hozták létre, hogy a legkisebb, legéletképtelenebb egyedeket szaporították. Gondolj bele, 1 kg-os kutya? A felnőtt macskám majdnem négyszer ennyit nyom, pedig nem nagy cica.

Szóval összegzem: ha jót akartok a kiskutyának, akkor állatorvos és ivartalanítás, de sürgősen. Ivartalanítást megúszhattátok volna korábban egy pici műtéttel, aminél csak a petefészkeket veszik ki, így viszont, hogy vemhesülhetett, ki kell venni a méhét is. Ebben a jó hír, hogy utána már tutira nem lesz méhgyulladása, és így a műtéttel valószínűleg meghosszabbítjátok az életét.

2019. aug. 8. 14:36
 16/26 anonim ***** válasza:
100%

Valószínüleg nem 1kg súlyú a kutya.Egy mini yorki esetében is a kölykök akkorák.A kedves gazdi feltételezhetően a súlyokkal sincs tisztában.

Igen,valószínüleg a hely ahonnan a kérdés származik egy roma telep vagy ahhoz közeli helység.Fent említett válaszban lett kifejtve,és igen,azokon a helyeken így járnak kelnek a kutyák kedvük szerint.

Természetesen mind ivaros,mert miért is lenne felesleges pénz vagy hajlam az ivartalanításra,had menjen az majd továb adnak a kölykökön vagy elpusztulnak szerencsétlenek.

Bele gondolni is undorító ebbe az egészbe..

De nem értem,hogy minek vettél magadhoz kutyát,ha lusta vagy sétáltatni,nem költenél ivartalanításra (de azért had bóklásszon egyedül ki nem szarja le mi baja lesz nem? majd veszel másikat..),nem vinnéd állatorvoshoz,nem figyelnél rá,feltehetőleg occsó' sarki bolti eledelt kap,és alig ápolt az eb.(ha napokig egyedül csatangol kétlem,hogy a kóboroktól ne hozna bolhát,kullancsot,atkát és fésülés híján észre se veszed.Képzelem milyen lehet a lakás..)

Hanyag ember vagy a leírtak alapján is.A legjobb lenne,ha megfogadnád az emberek tanácsát,megemelnéd a fenekedet és elsétálnál az állatorvoshoz mielőtt elpusztul vagy megbetegszik a kutyád a kóborok okozta gondok miatt.

Ne mond már nekem,hogy egy mini yorkival lehetetlen eljutni valahova.:DD

2019. aug. 8. 23:29
 17/26 A kérdező kommentje:
Köszönöm az okos válaszokat,igazán sokat segítettek,Dobogókőn lakunk, gondolom ez nem mond senkinek semmit, a lényeg hogy nem cigány telepen hanem egy gyönyörű szép helyen😍 senki semmit nem tud de okoskodni hülyeseget beszélni igeen,nincs is ezzel gond hiszen itt nallunk ilyenek az emberek, a kérdés lényegét nem igazán értették egyes emberek, mindennel foglalkoznak de a kérdést nem igazán értelmezték🙄a lényeg hogy rózika teljesen jolvan habár egy cseppet szar helyzetbe van most, elvittuk egy másik állatorvos hoz, ugyanis itt nallunk kijon az állatorvos ha hívod épp ez valamiért nem jött, mindegy is. Nncs gond rozival nem lesznek kutyái,az állat orvos azt mondta csak haverkodott a többi kutyával de más nem történt ahogy ö látja, megtörtént az ivartalanítás most nincs valami jó kedve de hát ez ilyen.. A többi kutya pedig szerintem többé nem teszi be a lábát az udvarba 🤣🤣🤣Tehát minden megoldodott.
2019. aug. 9. 11:27
 18/26 A kérdező kommentje:
Ja és igen,az állatorvos itt nallunk házhoz jár,nem rohangálunk a kutyákkal macskákkal de még a lovakkal sem állatorvoshoz, ö jön mindig oltani a kutyákat,kB 1eve lehetett egy kutyát megmergeztek nagyon szarul volt hívtak az állatorvost adott gyógyszereket mondta mikor hogy és hova adják be a kutyának,be kötötte az infúziót és ennyi délután jött ránézett, látta már mindegy a kutyának,mondta hogy nem lesz már jobban elaltatták. Úgy hogy ennyi ha valami van hívod és jön..!
2019. aug. 9. 11:36
 19/26 anonim ***** válasza:
100%

Ja. Oltani.

Mint mondtam, szar lehet a konyhaasztalon bicskával műteni.

2019. aug. 9. 11:40
 20/26 anonim ***** válasza:
100%

Mini yorki még midnig nem létezik 😊

Azt meg meg se merem kérdezni, mit tettetek a többi kutyával, hogy azt mondod, többet nem mennek oda, mert biztos nem kerítést húztatok.

Azt még mindig nem értjük, hogyha annyira félted a kutyád, minek lököd ki magában az udvarra

2019. aug. 9. 12:03
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!