Külsőre a Border Colliek tetszenek. Tudtok küllemre hasonló, de kevésbé aktív fajtákat felsorolni? Lehet tiszta fekete szinű is.
Ez egy juhászkutya.Minden ami rá hasonlít ugyan ilyen munka kutya,tehát sok a mozgás igénye.
Ha nem munka vérvonalból veszed,hanem kiállítási darabot,kenneltől akkor azért nincs ANNYIRA sok mozgás igénye,mint a munka vérvonalú.
Hozzá tenném,hogy azok szebbek is,mivel kiállításra és a fajta standardjaira mennek és a küllem-jellem hibáik javítására,nem a teljesítményükre.
Ausztrál juhászkutya,Skót juhászkutya,Shetlandi juhászkutya (ez ugyan az mint a skót kinézetre,csak kicsibe.).
A groenendael és a tervueren is nagy vonalakban,de hasonlít.Ez viszont magas,hosszú a szőre,szintúgy munka kutya,de talán nem annyi mozgás igénnyel.Inkább ennek sok feladat,tanítás kell.
Jesszus,annyi nem is kell neki,legalábbis egyszerre biztos nem.Nekünk panelban van border,és kevesebb idővel is boldogan elvan. :D
1 óra aktív játék naponta,2db 30 perces séta (reggel,este)
Hétvégente 2 óra a játék,és semmi baja.Otthon elvan,pihen,rágja a játékait.
Nekem mentettem van border jellegű. Nem az idő számít, hanem az, hogy a rá szánt idő tartalmas legyen. Imád tanulni. 4-5 óra is kevés, ha unalmas.
Amúgy ma láttam gyepis bordert, egy agyonelletett szukát és a még kevésbé lestrapált lányát, ha valaki ki tudná kupálni bármelyiket, remek társ válna belőlük, és az előéletük miatt valószínűleg nem fognak túlpörögni.
Tudnál mondani elérhetőséget?
Egyáltalán melyik gyepin láttad? mert az sem mindegy majdnem minden megyében van egy. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!