Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » A leírás alapján vajon kéne...

A leírás alapján vajon kéne kutyaiskola, vagy elkerülhető? Örökbefogadáshoz kell vinni pórázt-nyakörvet, vagy ott adnak? 18/l

Figyelt kérdés

Kedves, embercentrikus, de kissé neveletlen kutya. Pórázt ismeri, de van még mit tanulnia a kultúrált sétáról.

Kis gyerek mellé nem ajánljuk.

Ezt írják róla. Holnap megyünk apámmal megnézni a kutyát, és ha első látásra szerelem, nem utasít el minket, akkor családunk tagjaként hozzuk haza.

Apámnak alap ez alapján az iskola, de én nem szeretném, ha csak ennyi a probléma, hogy kicsit húz. Bár első kutyám, nem hiszem, hogy ezért xy ezer forintot kéne kiadni, mert nem tudnám orvosolni + ismerősök vannak, kutyások, akiktől kérdezhetek.

Második: nyakörv. Mivel nem biztos, hogy a fent leírt kutyát hozzuk el a menhelyről, és a méreteivel sem vagyunk tisztában, azon belül, hogy közepes, nem vettünk semmit. Szóval holnap, ha elhoztuk vesszük meg neki a fekhelyét, pórázt és nyakörvet, és a többit, hogy tudjunk mérethez igazodni. Nemrég még macska volt, 9 éven át, kutya soha, szóval mindketten kezdők vagyunk a kutyatartásban.

2019. aug. 1. 21:08
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
0%
Kutyasuli akkor kell, ha nem tudod kellően nevelni, szocializálni. Ezt 2-3 hét után látni fogod, előtte pedig, mivel nincs kötődése, suliba sem érdemes járni.
2019. aug. 2. 22:36
 12/12 anonim ***** válasza:
100%

Na, Kérdező! Van már kutyád? :D

Leírok néhány gondolatot, hátha tudsz profitálni belőle.

1. "Kis gyerek mellé nem ajánljuk."

Érdekelne, hogy miért van és mire lehet tőle számítani, ha utcán találkozunk gyerekkel vagy ha átjön vendégségbe a rokongyerek.

Ez a probléma nagy valószínűséggel odafigyelést igényel.

2. "van még mit tanulnia a kultúrált sétáról"

Ez bármit is jelenthet: azt is, hogy lobogsz utána a pórázon, azt is, rémesen túl izgatott, azt is, hogy reaktív.

3. "kissé neveletlen kutya"

Ez megint bármit is jelenthet, de az biztos, hogy halvány segédfogalma nincs az emberrel való együttélés szabályairól és lesz vele sok dolgotok. A kutya hátterétől, temperamentumától függ, hogy mennyi.

-------

Én azt mondom, hogy apukádnak sokkal egészségesebb a hozzáállása, mint neked. Aranyos vagy, de a te hozzáállásod nagyon naiv. Mint ahogy már leírtam a kutya hiányosságai túlmutatnak azon, hogy "egy kicsit húz". A kutyás társaságokban én pedig nem bízok. Sajnos rengeteg olyat ismerek, aki veri a mellét, hogy "x éve tart kutyát", de mégis alapvető hiányosságai vannak (pl. a testbeszédet nem olvassa). A kutyaiskola azért is lenne fontos, mert benneteket tanítanak nevelni a kutyát. Egy normális, hozzáért kiképző megéri a saját súlyát aranyban ;)

Másrészt én azt látom és - remélhetőleg ti nem így indultatok neki - hogy sok embernek az az alaptudása nincs meg, hogy 1. tudja milyen kutya illik mellé és olyat válasszon 2. fel tudja ismerni, ha egy kutyás társaság vagy kutyaiskola a gázos és távol maradjon tőle.

Végezetül: nem értek egyet, hogy egy tisztalap, babaszagú kölyökkel könnyebb. Ugyanúgy fel kell tudnom ismerni a nevelési hibákat (a sajátomat is!) és tudnom kell korrigálni.

2019. aug. 3. 07:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!