Óriás kutyás gazdik, hány évesen ment el a kutyátok, és mi okozta?
Illetve ha még szerencsére él és idős, milyen állapotban van? Van valami betegsége? Mennyit mozog?
(Az óriás alatt legfőképp a német dogot, az ír farkast, a kangalt és a hozzá hasonló török óriásokat értem, de kb úgy bernáthegyitől felfelé bármilyen tapasztalat hasznos lenne.)
Egy kangalt láttam egy magyar csoportban (volt egy érdekes poszt, végig követtem) ő 7 évig élt. Mindvégig egészséges, mozgékony kutya volt. Parvo vitte el.
Nekem berni pásztorkutyám volt, 6,5 évet élt. Örökletes vesebetegségben halt meg. Erre a magyar tenyésztők szinte nem is szűrnek... de nincs is igény rá. Na akkor lett elegem az egész magyar bernis közösségből...
Eddig két berni pásztorunk volt. Mindkettő 7 évig élt kb. Esti fél órás erdőbe futkosós séta volt amúgy egy nagy kertben éltek
Az első törzskönyves volt, fel nem ismert vér mérgezés miatt halt meg.
A másik szaporított volt (az első unokája) ő diszpláziás volt. Kb 4-5 évesen kezdett tönkremenni a lába
A mostani berni pásztorunk 3 éves csak.
Szia! Nekünk volt egy kaukázusi juhászkutya-rottweiler keverékünk.
Az is benne volt, hogy keverék volt, így nagyobb esélye volt hogy több ideig éljen, mint egy fajtisztának.
Idősebb korára adtunk neki izület védő vitamint. [link] - valószínüleg ez is használt, mert tényleg látható volt az eredmény.
10 évesen hoztunk hozzá egy viszonylag fürge kölyköt. Így az öreg erőre kapott és fiatalodott, mert felfrissítette a kicsi.
Végül 14 évesen halt meg egy téli napon, de szerintem szép éveket élt a termetéhez képest.
Bár régi a kérdés, de azért leírom, hátha olvassa még valaki.
Egy berni pásztor, aki 10 évet élt, fertőzött kullancs vitte el.
Egy német dog-labrador keverék, aki 12 évet élt, csak simán elaludt és a fia, akibe már egy kis németjuhász is keveredett, 7 évet élt, májbetegség vitte el nagyon hamar, nem volt jele, későn tudtuk meg.
Most egy palotapincsi van, aki 13 év körüli és rengeteget futkosik a lakásban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!