Mit tegyek? Én rontottam el? Befogadtunk egy kóbor kuvasz nőstényt (hónapokig kóborolt). Etettük szerettük. Nem vettem semmi más észre csak hogy útálja a macskákat. Ez nem volt probléma mert kennelben lakott.
De kaptam két kiscicát, nagyon szeleburdiak voltak ezért ügyelet nélkül nem lehetett kiengedni.
A kutyát folyamatosan képeztem, futottam vele és játszottam vele de valamiért kicsit tartottam tőle.
Ma a kiscica odarohant a kutya közelébe miután azt becsuktam. A kutya kidugta a fejét és megfojtotta. Annyira megijedtem hogy nem tudtam közbeavatkozni, ordítottam és belerúgtam de csak fojtogatta, nem engedte el. A kutyára rá sem tudok nézni de az állatorvos nem hajlandó elaltatni mit tehetnék.Én vagyok a hibás? Álmomban sem sejtettem hogy ilyen agresszív! Nem vagyok elég erős hozzá hogy újra képezzem vagy csak megsimítsam. Előttem ölte meg a kiscicámat.
Ajandekozd el a kutyat - biztos az itt osszegyult tokeletes kutyagazdik kozul mar 4-5 maganban jelentkezett is, hogy nala van 10000km-es szabad terulet, ahol annak a kutyanak csak a tigrisekkel kell osztozkodni, es szivesen etetik...
Amugy meg, kennel ide vagy oda, ha a kutya nem kepes alkalmazkodni, akkor mennie kell - igen, akar a tulvilagra, a reinkarnacioba, vagy egyszeruen csak a nagy korforgasba - nemtudom, ha adott esetben egy gyereket ol meg, akkor mi a reakcio? Hogy az osztonei, esatobbi? Meg hogy rossz gazda vagy, mert nem tudsz megnevelni egy felnott, 50+kg-os ragadozot? (lehet, a kuvasz nincs 50kg...)
Regebben azt a kuvaszt, ami olt, agyonutottek bottal. (Ez azutan volt, mikor mar nem volt divat az este kinyirt vandorcig.ny-t elkaparni). Mert tudtak, hogy "rossz vere van".
De nyugodtan jatszhatjuk a alszent, felvilagosult, rozsaszin kodbe burkolozott ertelemes embert - csak hosszu tavon nevetsegesse teszuk magunkat.
Szoval, az allatorvos vagy keressen neki mas gazdat, es azutan erkolcsoskodjon (persze, egeszseges alltatot nem altatunk, esatobbi (az a kuvasz, ami ol, nem egeszseges, max a teste)) vagy keress mas allatorvost, aki gondolkodik, nem lelkizik a mas kontojara.
Amugy igen, te rontottad el - abban hibaztal, hogy befogadtal egy olyan allatot, amivel nem boldogultal - elfogadom hogy szeretetbol, es konyoruletessegbol, de latod mi lett az eredmenye - o osztonosen nem konyorult, ignoralta a parancsodat (gyk - nem vagy a vezere - ez egy kuvasznal tobb mint gaz) - gondold at, mi a fontosabb neked, a kepernyo huszarok szovege, vagy a te nyugalmad es biztonsagod?
Azthiszem, megtanultad, hogy vannak esetek, amikor nem kell mindenkit tamogatni, segelyezni, befogadni, mert annak okoznak kart, aki megszanja oket. Ez a kutya ilyen volt. Biztos a rossz gyerekkora es a mostoha elet tette ilyenne - de miert neked kellene leszuretelned az osszegyujtott "negativ karma"-t?
Szoval, tedd, amit jonak latsz - ne azokra hallgas, akik ismeretlenul beleszolnak az eletedbe, de meg "el sem mosogatnak nalad". (Igen ebbe beleertem magamat is - szoval a valaszom csak fentartassal olvasd.)
Nem szorosan kapcsolódik a kérdésedhez, de azért leírom.
Ha már új gazdit kerestek, akkor gondosan tegyétek, a saját hibádból tanulva olyan ember fogadja be, aki valóban ért hozzá! Beszélgess el a leendő gazdajelölttel, lehetőség szerint látogasd is majd meg a kutyát.
Sok ember a csillagokat is lehozza az égről, aztán szerencsétlen kutya egy fél méteres láncon végzi...
Érdemes lenne ivartalaníttatni is, nehogy szaporítsanak vele.
sziasztok!
csak szeretném közölni hogy sikerült pár hónapja elajándékoznunk a kutyust egy szerető családnak ahol nincsenek cicák..jól megy sora a befogadó családdal tartjuk a kapcsolatot
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!