Mikortól és hányszor ajánlott?
Van kettő kutyusom.
Az egyik 4 éves ivartalan szuka a másik egy éves ivaros kan.
A kant két hét múlva viszem ivartalanításra.
Szeretném elvinni őket viszont egy szívféregség szűrő vizsgálatra.A szuka bravecto tablettát kapott a kan meg bolha nyakörvet és mindketten rendszeresen fürdetve vannak és nem bolhásak.
A négy éveset mindenképp elviszem szűrése az lenne a kérdésem az egyéveset is vigyem?
Mert megoszlanak a vélemények,hogy egy egy éves kutyának még felesleges vagy épp neki se árt.
Én inkább őt is elvinném.
Még egy kérdés évente vagy félévente vigyem őket szűrésre?
Mindenképpen ajánlott szűrésre vinni és megfelelően védekezni a szivfergesseg ellen.
Az 1 éves is lehet fertőzött természetesen.
#1-essel értek egyet, mindenképp vidd el mindkét kutyát, mert egy éves kutyában is lehetnek sajnos szív vagy bőrférgek, amit szintén szúnyog terjeszt és ugyanazzal a teszttel azt is kimutatják ott helyben, ez az ún. Elisa teszt. Ez egy gyors teszt egyébként, pár csepp vért levesznek és 3-5 perc múlva már meg is van az eredmény, szóval nem kell aggódni. Ha ez a teszt pozitív akkor vetik alá a mintát laborvizsgálatnak, hogy szív vagy bőrféreg és az alapján kezdik el kezelni a kutyát.
Én mentettem már sajnos szívférges és bőrférges kutyát is, volt olyan, aki még csak 7 hónapos volt és hát egyik kezelése sem sétagalopp, szóval mindenképp törekedj a megelőzésre!
Megelőzéshez pedig Milbemicin-oxim tartalmú tablettát kell adni, ez a legbiztosabb, ilyen például a milprazon, milbemax, nexgard spectra (ez több élősködő ellen is véd). Ezeket havonta kell adni, nem horribilis az áruk, és ha betartjátok a havi rendszerességet, akkor egészen biztosan nem lesz gond a továbbiakban sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!