A hangleírás alapján melyik állat lehet ez?
Éjjel a kertben olyan állathangot hallottam, melyet korábban még nem. Számomra kissé furcsa. Talán nyest lehetett? Egy rét közelében lakom.
A hang nagyjából ugyanolyan sémával ismétlődik, két fázisú: erősen emlékeztet a macskák morgására az állathang első fázisa (pár másodpercig tart), de rögtön ezután hápogás szerűbe megy át (szintén pár másodpercre). tuti nem macska, legalábbis ennyire nem lehet rekedt.
Arra is figyelmes lettem, hogy rendre egy kutyahang válaszolt rá, minden hangséma hallatását közvetlenül követően.
(Esetleg a róka hangja lehet ilyen fura? A vakond meg, gondolom, nem ad hangot; vagy mégis?)
Már vártam az ufológusokat és horror rajongókat. :D
De tényleg kíváncsi vagyok, melyik állat lehetett az. Bár az előző válasz is állati. ;)
Közben belenéztem nyest videókba, és csak fokozódott a gyanúm, hogy az lehetett. Itt az első percben is kb mint egy mély hápogás (hep....hep...hep), és egy "rekedt kutya" hangjának keveréke hallatszik, csak itt éppenséggel hiányzik a morgás:
https://www.youtube.com/watch?v=qWeeYBV_FbE
(A kertünkben szerintem a szomszéd (valódi) kutyára morgott, feleseltek egymásnak.)
Sőt, lehet, hogy a nyest a menyét hívta (a sógora valszeg nem volt ínyére...). ;-)
Egyébként nyuszt és görény tudtommal nincs a környékemen. Nyest sajnos annál inkább. Cuki, csak sajnos rágicsálni szereti a vezetékeket az ebadta... akarom mondani, a nyestadta...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!