Miért harap a törpesüni?
Egy hete van nálam, tenyészetből vettük (kézhez is volt szoktatva) az első 2 napon hagytam hogy felfedezze az új helyet aztán amikor próbáltam kivenni aránylag jól viselte és nyugodtnak tűnt, viszont a tegnapi alkalommal megharapott, pedig tiszta volt a kezem és ébren is volt előtte, azóta akár hányszor próbálok közeledni meg akar harapni, miért? :(
Ráadásul azt olvastam mindenhol hogy ritkán harapnak ezért nem is értem.
Sok oka lehet:
1 Legvalószínűbb hogy nem akar kézben lenni. A sünik nem szeretnek ölben ülni és sajnos vannak olyanok akik "hangot is adnak neki". Az enyém például sokáig tűri de ha elege van belőlem akkor próbál Ő is harapdálni vagy meg is harap
2 Kajának nézi a kezed, az enyémmel is előfordul néha hogy kukacnak gondolja az ujjam, de emiatt még nem harapott meg
3 Túl erős a szappan amit használsz és lehet hogy te már alig érzed, de Ő még igen és zavarja. Ugyanez vonatozik arra is ha kaja szaga van
Légy türelmes, de ha nem akarja ne próbálkozz szerintem. Egyikőtöknek sem lesz jobb tőle. Sajnos vannak ilyen sünik akik nehezebben viselik az ember kezét :/
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!