Kezdőoldal » Állatok » Kisemlősök » Két éves a nyuszim, túl élné...

Két éves a nyuszim, túl élné az ivartalanítást?

Figyelt kérdés
A nyuszim áprilisban lett 2 éves és gondolkodtam az ivartalanításban csak nem tudom hogy öreg e már hozzá.

2019. máj. 19. 09:54
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Nem öreg hozzá. Vidd el nyuszis dokihoz és ő elmondja a részleteket neked. :) Két évesen még jó időben van!
2019. máj. 19. 10:01
 2/8 anonim ***** válasza:
91%

Nem öreg. Vannak nyuszik akik 6 évesen ivartalanodnak. Az én nyuszim is 2 éves volt.

Fontos hogy ne sima állatorvoshoz vidd. Sok a kontár munka és ott bármennyi idős legyen a nyuszi de elpusztulhat.

Keress egzotikus állatorvost és nála ez már rutin műtét nem lehet semmi gond.

Ha pesti vagy akkor Exopetbe vidd mindenképpen. Ha nem akkor írj egy helységnevet és mondok neked jó dokit.

Lépj be a Törpenyuszisok facebook csoportba és ott te is tudsz dokit keresni és a helyes tartásról infókat szerezni. Illetve sok nyuszit látsz majd minden nap.

2019. máj. 19. 10:17
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Sima ivartalanítást hamarabb túléli, mint az ivartalanítás elmaradása következtében kialakult ivarszervi betegség miatti azonnali műtétet idősebb korában.
2019. máj. 19. 11:19
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Miért lettem lepontozva?
2019. máj. 19. 11:19
 5/8 anonim ***** válasza:

Egyáltalán nem túl öreg még hozzá. 8-10 évig is élhetnek, tehát még fiatalnak számít. Mivel a nyuszik érzékenyek, és máshogy reagálnak bizonyos altatókra, gyógyszerekre, mint a kutya és macska, nagyon fontos, hogy olyan orvoshoz vidd, aki rendszeresen műt nyuszikat. A legtöbb állatorvoshoz nem járnak gyakran kisemlősök, ezért sem tudásuk, sem tapasztaltuk nincs ebben.

A legjobb, ha egzotikus végzettségű orvost választasz. Nem kötelező, de mindenképpen olyat keress, akinek van nyuszis tapasztalata.

2019. máj. 19. 15:07
 6/8 anonim ***** válasza:

Ha igazi egzotikus doki csinálja, akkor semmi baja sem lesz. Sima kutyás-macskás állatorvos kezeiben nem biztos, hogy túléli... Szóval itt a kulcs kérdés, hogy ki csinálja a műtétet.

Nekem van olyan nyuszim, aki 6 évesen lett ivartalanítva, mert akkor került hozzám. Ráadásul lány, szóval a műtét is nagyobb volt, mint egy bak esetében. Kutya baja se volt, már aznap este jókedvű volt utána :)

2019. máj. 20. 09:35
 7/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! :)
2019. máj. 25. 10:49
 8/8 anonim ***** válasza:

Az én nyuszimat most ivartalanították 6 hónaposan.

Él és virul :)

2019. szept. 4. 20:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!