Hogyan tartsam a fehér egereket?
Szeretnék fehér egereket tartani, lehetőleg többet, egérvárral ellátott akváriumban. Utánaolvastam a legfőbb dolgoknak, de az alábbi kérdésekre nem találtam választ:
1. bántják-e egymást a hímek?
2. mit tudok tenni a rengeteg kölyökkel elválasztás után?
3. egy 40-50 cm-es várhoz mennyi egér ideális, és nekik mekkora akvárium kell?
Köszönöm a válaszokat, és mindenféle egyéb tapasztalatot örömmel veszek. :)
Ne tarts együtt különböző neműeket, mert a borzasztó tömegnyomortól, ami a kölykökkel jár, egymást fogják enni, ami undorító (állatkereskedésben pl. előfordul ilyen). Így nem is lesz gond a rengeteg kölyökkel, amiket zsúfoltság esetén szinte azonnal felfalnak a nagyobbak, mert bennük az az ösztön van, hogy "sok élő egér -> kevés kaja -> sok halott egér", az meg nem jó.
Ha mégis akarsz pár almot, kérdezz meg előtte néhány állatkereskedést a környéken, hogy mennyit hajlandók bevenni - általában levásárolhatod az árukat, pénzt nem mindegyik szeret adni.
A hely tekintetében egyszerű a megoldás: minél kevesebb egérre minél nagyobb hely (ez általánosan igaz mindenféle állatra) - pontos számokat sajnos nem tudok mondani, rég voltak egereim. Nem kell ám falkában tartani őket, nálunk ketten is borzasztó jól elvoltak. Ja, és ha vastagon raksz alájuk forgácson, tuti alagutakat ásnak bele, az érdekes, komolyan ;)
A hímek szerintem kellő hely esetén nem bántják egymást, de ez csak tipp, majd valami tapasztaltabb jól megmondja ;)
1.,Akkor nem bántják egymást,ha azonos almokból származókat veszel.
2.,A kölyköket be tudod vinni állatkereskedésbe,és ott általában kaját választhatsz helyettük,de ha picin viszed be őket,nem ritkán madárpók eleség lesz belőlük.
3.,Akármekkora a hely én nem tartanék többet 4-5 egérnél,mert gondolom nem akarsz mindenből sokat venni,mert egy "rátermettebb" egér,képes verekedni mondjuk a vízért.Hiába van elegendő víz mindenki számára..
Egyéb tapasztalatok:A madárpók eleségeset azért tudom,mert egyszer egy kisállatkereskedésben a pulton voltak kishörcsögök,még pici rózsaszínűek,és mondta a kereskedő,hogy ők bizony madárpókeleségek lesznek,mert nem tudnak mit kezdeni velük.(Én persze azonnal megvettem mind a 6-t 600ft-ért összesen,és hazavittem,mindent megtettem értük,de a másnapot egyiksem élte túl:( ) Akkor egy tanács:Ha mindenképp külön neműeket akarsz tartani,akkor egyenlő arányban legyenek a hímek és a nőstények,mert képesek egymásért verekedni is.
/pici cutte/
A második válaszoló jót írt!
Azonban hozzáfűzném, hogy érdemes azonos alomból két hímet, vagy két nőstényt venni, mert szerintem nem kellene szaporítani ezeket az állatokat, hacsak nem tudod, hogy a kereskedésbe le tudod adni, mert ha nem veszik be mit csinálsz velük?
De te tudod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!