Kezdőoldal » Állatok » Kisemlősök » Kis tengerimalacomhoz kérnék...

Kis tengerimalacomhoz kérnék segítséget?

Figyelt kérdés

Sziasztok.

Bocsi ha buta kérdés, csak most van nekem először és próbálok minden infot összegyűjteni, hogy jól tartsam.

Arra lettem figyelmes, hogy hiába adok neki magokat nem eszi, a szénát se, abból fészket csinál magának, ha almát vagy répát adok neki, megfogja és elássa a forgács alá, csak salátát meg répa zöldjét eszi meg, ezt normális?

Mit tehetek, hogy meg egye a többit is?

És még, hogy rengeteget iszik

2010. júl. 3. 12:26
 1/3 anonim ***** válasza:

Nekem is van tengerimalacom, bár ilyet nála még nem tapasztaltam, de szerintem a kiskedvenced csak nagyon finnyás. Ha eszi h nem, széna, táp, víz MINDIG legyen a ketrecében, de adnod kell még neki zöldségeket, gyümölcsöket. Fontos, hogy egyszerre csak mindig egy fajta zöldséget/gy.-t adj neki, hiszen így nincs lehetősége a válogatásra. És ha annyira éhes, azt is meg fogja enni :) Így előbb utóbb megszokja, hogy nem mindig csak a fogára valót kell ennie.

(Profibb tengerimalactartók táblázatot is készítenek arról, hogy mikor/mennyi/milyen gyümit, zöldséget adnak malacuknak (pl. hétő-reggel 9:00- saláta) lehet, hogy a Te esetedben ez is segíthet,hisz hozzászokik a szabályos és nem az ingadozó étrendhez.

2010. júl. 3. 12:42
 2/3 A kérdező kommentje:

viz mindig van előtte, és cserélem is neki napi 3 alkalommal h mindig friss legyen neki ebbe a nagy melegbe.

Köszi válaszod megpróbálom.

2010. júl. 3. 13:19
 3/3 anonim ***** válasza:
ha nagyon új a kismalac, akkor normális hogy nem nagyon eszik. az én malacom pl napokig nem evett, csak keveset :) és folyton bebújt a házba. most már megszokta a helyet, de a malactápot még most sem eszi meg. csak hörcsögtápot eszik, abból is a müzliset :D várj egy hetet, és szerintem már semmi gond nem lesz :)
2010. júl. 5. 20:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!