Legjobb tengerimalac táp?
Figyelt kérdés
2019. márc. 6. 19:37
1/9 anonim válasza:
Most így fejből nem jut eszembe a neve, mert nincs tengerimalacom, de régebben sokat lógtam a Magyar Tengerimalac Védő Egyesület weboldalán és ott volt róla szó. Nézd meg ott. Vagy esetleg Facebookon valami tengerimalacos csoportba lépj be. Biztos ott is sokat beszélnek erről.
2/9 A kérdező kommentje:
Néztem a malacvédő oldalon, de kicsit összezavarodtam, mivel ott azt írják, hogy a Versele-Laga 3 féle tápját adják: complett, nature és pro. Viszont a hörcsögöknek ezeket a márkákat nem ajánlják a legjobban. Lehet ekkora különbség egy márkán belül a fajtákban, vagy vmi nem stimmel?
2019. márc. 6. 22:47
3/9 anonim válasza:
Simán lehet ekkora különbség márkán belül. Most mondok egy példát: gondolj bele, mondjuk a NIKE nagyon jó cipőket gyárt, de annál sz@r@bb kenyérpirítókat gyártana. Jó ez egy kicsit szembetűnőbb különbség. Teljesen más az összetétele a tengerimalac és a hörcsög tápnak.
4/9 anonim válasza:
Versele Laga Cavia Complete. Hörcsög tápban tényleg rosszak. Malacoknak is árulnak többféle tápot (Crispy, Nature), amik rosszabb minőségűnek számítanak, de a Complete minden hozzáértő szerint a legjobb, amit vehetsz. Hasonlóan jó a Fressnapf saját márkás Real Nature tengerimalac tápja, vagy a Trovet, de ezt csak nagy kiszerelésben, drágábban lehet beszerezni.
5/9 A kérdező kommentje:
a versele complett az ilyen granulátumos, egyféle szemek. vagyis rudak. azt a malacka nem tudja kiválogatni. ez jó. viszont biztosan benne van minden ami kell? mert sok helyen meg azt olvasom, hogy a pelletes tápok nem jók, hanem a magkeverék kell, abba vegyesen van mindenféle tápanyag, sokféle maggal.
2019. márc. 7. 11:59
6/9 anonim válasza:
Magkeverék tengerimalacnak?! Ezt komolyan gondolod?! Az az egyik alapelve a tengerimalactartásnak, hogy malacnak TILOS MAGOT ADNI. A malac FŰEVŐ, azaz leginkább széna kell neki, kiegészítésnek táp. A pelletált táp a legjobb, mert nem válogat a malac, így mindent megeszik belőle, ami kell neki. Igen, azokban, a jó minőségű tápokban, amelyeket a Magyar Tengerimalac Védő Egyesület is leírt, minden megvan, ami kell.
7/9 anonim válasza:
Malac nem rágcsáló, tehát nem eszik magokat. Nagyon káros nekik. Fűevő állatok. Tényleg a lehető legjobb táő a Versele Laga Complete tápja.
És igen elég nagy eltérések vannak márkán belül. Pl. a nyusziknak is gyártanak magos illetve granulátumos tápot is egyaránt. Az egyik tökéletes a másik meg nem nyuszinak való. (én nyuszis vagyok) Tehát egy márkán belül óriási eltérések vannak. Ezért fontos hogy pontosan melyiket is veszed.
8/9 A kérdező kommentje:
köszi
2019. márc. 8. 11:38
9/9 anonim válasza:
Versele laga cavia complett mikor volt malacom ezt ajanlotta az összes állatorvos:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!