Hogyan tartsam a mosómedvét?
Szeretnénk venni egy mosómedvét. De nem tudom, hogy hogyan kell tartani, hogy ne szökjön el.
Kis ketrecben nem szeretném. Egy nagy ketrec felépítése viszont sokba kerül
Viszont van egy 1000 m2-es kertrészünk, ahol semmi nincs, csak 1-2 fa, meg egy kisebb épület. Arra gondoltam, hogy esetleg villanypásztorral körbekerítenénk. Így nem lógna meg? (Mielőtt valaki félreértené, nem erős áramot vezetnénk bele, csak úgy, mint amikor a birkákat körbekerítik vele)
Neten nem sok mindent találtam, ezért kérdezem...
Ti hogy/hol tartjátok?
Jó sűrű hálóval kell bekeríteni, mert elég kreatív és erős állat, kúszik, mászik, ás, ugrál, meg amit akarsz, csak hogy kiszabaduljon. Villanypásztor kizárt, hogy visszatartson egy ilyen viszonylag kicsi és mozgékony állatot, meg hát nehéz lenne belőni a megfelelő erősségű áramot. Emellett kellőképpen vad állatok szabadságvágytól fűtve sz*rnak ám a villanypásztorra, szétbontják a kerítést, és uzsgyi.
Egyébként én a helyedben inkább sehogy nem tartanék mosómacit. Mégiscsak vadállat, nem háziasították, csak berakták az állatkereskedésekbe, mert egzotikus és épp ezért jól lehet vele keresni... Nagy elkerített kertben talán nem szenvedne, csak neked nem lenne örömöd benne, mert nem foglalkozna veled; kis helyen meg lehet, hogy kedvelne, de megzakkanna szegény az unalomtól és a mozgáshiánytól. Nem háziállatnak való, én mondom. Olyan, mintha barnamedvét akarnál a kertbe - tökéletesen felesleges.
Arról nem is beszélve, hogy mit csinálsz vele, ha "nem jön be"? Gondolom, kevés menhely fogad be mosómedvét, kiengedni meg kész gyilkosság. Annyi állat van, amelyik hozzászokott már az emberi környezethez, miért nem jók azok...?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!