Kezdőoldal » Állatok » Kisemlősök » Ha mind két nyuszit ivartalaní...

Ha mind két nyuszit ivartalanítjuk akkor nem lesznek kisnyuszik?

Figyelt kérdés

Van egy majdnem 2 éves bak nyuszim. Szeretnék hozzá egy nőstény kis nyuszit, viszont nem szeretném hogy népesedjenek. Google-en rengeteg tenyészetet megnéztem és sehol sem találtam rá a választ.

Nem késő a bak nyuszimat ivartalanítani? Rossz kommentelők kíméljenek légyszi!

2019. febr. 24. 20:04
 1/8 anonim ***** válasza:
78%

Ezt mért nem anyukádtól kérdezed meg?

Rossz kommentelő vagyok, igen. De ez a 6 éves szintű kérdés kiveri a biztosítékot. 16 év alatt nem is lehet gyakorikérdésezni.

2019. febr. 24. 20:11
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Ha ivartalanítva vannak, nem lesz kisnyuszi. Sőt, akkor sem ha csak az egyik...
2019. febr. 24. 20:15
 3/8 anonim ***** válasza:
70%
Ha 1-et ivartalanítassz, akkor már 99% hogy nem lesznek. (Ha pl. a kislányt ivartalanítod akkor az jó lesz)
2019. febr. 24. 20:16
 4/8 anonim ***** válasza:
81%

Ha mindkettő ivartalan nem lesz kisnyuszi. Viszont a bak nyúl ivartalanítás után 3-4 hónapig még lazán betudja fedezni mert addig még benne vannak a hormonok.

Viszont a kislányt is ivartalanítani kell a megbetegedések miatt és mivel nagyon terület védők piszkálni fogja a bakot ivarosan.

Tehát amíg nem ivartalan mindkettő addig ne tedd őket össze.

A fiút már akár most is ivartalanítatthatod a kislányt meg majd 7 hónapos kor körül ha eléri az 1 kgnyi súlyt.

Figyelj arra milyen orvoshoz viszed mert sok orvos elég csúny dolgot tud végezni ha nem ért hozzá és elvállalja.

Fontos hogy gázzal altassák őket és exotikus vagy kisállatos orvosnál legyetek. Pesten a legjobb az exopet, hungarovet.

De a nyúlmentésnél vannak felnőtt gazdira váró nyuszik akik már ivartalanok is és ha nem jönne ki a nyusziddal visszaveszik míg egy tenyésztő nem biztos.

2019. febr. 25. 06:09
 5/8 anonim ***** válasza:
64%

Ilyet most hallottam először.Hogy ivartalanítás után még lehet kisnyuszi.Ez hülyeség.Lehet hogy hormonálisan még nem áll le, és párzani fog, de kisnyuszi nem lesz!

Ha egyik van ivartalanítva, akkor sem .

Kisállatrendelőben műttesd, ne háznál!Az orvost kérdezd meg, műtét után hány napig legyen külön, míg a seb begyógyul?Utána lehetnek együtt.Ha csak a bak nyuszit ivartalaníttatod is elég.Kisebb műtét, mint a nőstényé.

2019. febr. 25. 15:23
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

Nem elég csak a bakot mert a nőstény attól még ugyan úgy álvemhes lesz és méhgyulladása lesz ami nem szép látvány( vérben fog úszni a ketrec). Másrészt a nőstény ivarosan agresszív a bakra nézve. És igen még maradhat annyi soermium a kis testében ha azonnal összerakja a nősténnyel hogy megtudja termékenyíteni. Volt már erre nem egy példa.

És nem mindegy milyen kisállatrendelőbe viszi az ember. Vittem már nyulat ügyeletre és sikerült kifognom egy nem hozzá értő dokit és olyanokat mondott hogy csak néztem hülyén. Baba kajával etessem a 3 hetes kisnyulat, hogy ne pusztuljon el. Akkor még tudatlan voltam és úgy tettem ahogy az orvos mondta és szegény elpusztult.

2019. febr. 25. 15:47
 7/8 anonim ***** válasza:

A 4es hülyeséget írt. Nem a hormon termèkenyíti meg a nőstényt,hanem a sperma!!!

Márpedig here nèlkül nincs sperma.

2019. febr. 25. 22:32
 8/8 anonim ***** válasza:
A lényeg hogy mindkettőt ivartalanítani kell és nem csak egyiket. Betegségeket előzöl meg vele.
2019. febr. 26. 15:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!