Nagyon szeretnék egy törpenyulat most karácsonyra, és már régebben volt is, csak szegényke egy ritka vele született betegségben meghalt, ezért csak 9 hónapot volt velünk. Anyukám megmondta, hogy ő nem akar többet, mert a szenvedést újra nem akarja átélni.. és ezt meg is értem, de amikor volt nyulam sokkal boldogabban jöttem haza és ha szomorú voltam mindig megvigasztalt.. egyébként én etettem, és tisztítottam az almát amellett hogy nagyon sokat játszottam vele, ha kapnék most is így lenne. Hiába mondtam el anyuéknak, hallani sem akarnak róla, pedig itthon napi szinten végzek házimunkát és kitűnő tanuló vagyok, nem is vagyunk szegények, egy nyuszi eltartása nem lenne gond, tehát egyedül az "elvesztés" lenne a bökkenő anyuéknál. Ha tudsz segíteni, kérlek írj, nagyon fontos lenne :)
Kérdés, mennyi idő telt el azóta. Lehet, hogy anyudnak több idő kell, ha így van, várj még vele, egy háziállat, hiába a "tied", azért mégis "családi vállalkozás.
Másrészt ha rábólintanának, akkor sem vennék most ész nélkül egy nyulat két hét alatt, csakhogy a karácsonyfáról készült képre rákerüljön:S Keresnék egy tenyésztőt, választanék egy almot, foglalnék egy kölyköt stb. Egy igazi tenyésztőtől amúgy is nagyobb valószínűséggel kaptok egészséges állatot.
2018. dec. 9. 19:27
2/10 A kérdező kommentje:
másfél éve halt meg a nyulam, nemtudom, ez elég idő-e.. nyilván tenyésztőtől szerettem volna venni, az előzőt is egyébként onnan vettük :) a Fürgetalpakon neztem ki egy nyuszit :)
2018. dec. 9. 19:42
3/10 anonim válasza:
Egyre eleve sehogyan, mert a nyuszi társas lény, legalább kettőt kell belőle tartani.
2018. dec. 10. 15:41
4/10 A kérdező kommentje:
Tényleg? Tudtam hogy társas lény, és sokan modnták hogy kettő is kell belőle és sokan hogy ez hülyeség és hogy egy is elég.. élő példa erre az egyik legjobb barátnőm, 6 éve él a törpenyuszija teljesen egyedül a kezdetektől, semmilyen betegsége nem volt eddig.
2018. dec. 10. 17:11
5/10 anonim válasza:
Akkor is kettőt kell tartani.
Az, hogy nem volt a szó klinikai értelmében beteg miatta, az messze nem jelenti azt, hogy jó neki.
(Számos országban állatvédelmi törvény tiltja egy csomó állat egyedül tartását, köztük a nyulakét is.)
2018. dec. 10. 21:38
6/10 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm, hogy segítettél, de mi több állatorvossal is beszéltünk mielőtt megvettük az első nyulam, azt mondták, hogy ez teljesen rendben van (hogy egyedül tartjuk), mert ha sokat foglalkozunk vele lelkileg boldog lesz és nem kell neki társ. Köszönöm a segítséget, ha tudok mindenképpen szeretnék mellé társat, mert mégiscsak akkor biztosabb a nyuszi boldogsága, nekem pedig ez a legfontosabb! :)
2018. dec. 11. 19:28
7/10 A kérdező kommentje:
És nagyon köszönöm aki segít, viszont mostmár szerintem letudtuk a társas- nem társas lény témát, menjünk vissza az eredeti kérdésre ;D
2018. dec. 11. 19:33
8/10 A kérdező kommentje:
Hát.. kicsit jobban utánanéztem a dolognak.. Nem tudom, hogy most őszintén kikre halgassak. Vannak a “két nyúl a minimum” és az “egy is elég” pártiak. Ebből szerintem két nyúl lesz. Bár orvosok mondták nekünk az ellentétét, sok olyat olvastam most, ami megdobbentett. Ha bárki aggódna, ha kapok nyulat biztosan kettő lesz. Eddig azthittem milyen jól élt az előző nyulam, és nagyon örültem, hogy én tettem széppé.. viszont amiket olvastam, hogy nem teljes így az életük, nem boldogok.. hát inkább legyen vagy kettő vagy semmi, így mindenkinek jobb lesz :)
2018. dec. 11. 19:45
9/10 anonim válasza:
:)
Ez inkább szégyen az állatorvosokra nézve, bár ők voltaképp nem tehetnek róla, alig tanulnak valamit a nyulakról - amit mégis, az anatómia meg takarmányozás meg pár betegség, de nem az, hogy az élő, egészséges nyúlnak mik az igényei, mint társállatnak.
Csak legalább lennének tisztában vele, hogy nem értenek hozzá, és ne terjesztenék a h*lyeséget!
2018. dec. 11. 19:48
10/10 A kérdező kommentje:
Képzeljétek! A szüleim belementek a két nyúlba, valamikor december végén kapok. meg őket! Nagyon szépen köszönöm a sok segítséget❤️
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!