Ti hol szerzitek be a szükséges dolgokat egy hörcsöghöz?
Dzsungáriai törpehörcsögöm lesz és nem tudom hol vásároljak be hozzá. Én ketrec/terrárium helyett egy átlátszó Ikeás dobozt gondoltam használni (az Auróra tenyeszet ajánlása miatt).
De ezenkívül minden dolog kellene. Persze vannak elképzeléseim, hogy milyen tipusú targyakat szeretnék, de nem tudom hogy hol szerezzem be őket. Kecskeméti vagyok, ezért vagy közelben lévő boltokat vagy internetes oldalakat ajánljatok légyszives.
(Eleségek és hasznalati tárgyak egyaránt kellenének).
Szintén dzsungit tartunk. :)
Honnan lesz a höri? A ketrecbe való dolgokat be lehet pl. a Fressnapf-ban is szerezni, viszont a Trixie márkájuakat érdemes elkerülni. Balesetveszélyesen vannak összerakva (kiálló szögek pl.) és a méretük nem felel meg még a dzsungiknak sem (háznak kicsit például a bejárata, 4,5 cm átmérő kellene - bármit is veszel neki vagy készítesz, ennél ne nagyon legyen kisebb).
Házként érdemes venni az élelmiszerboltban kókuszdiót, otthon pedig levágni nagyjából a negyedénél. Így lesz egy kellemes méretű kókuszházad.
Futókerékből érdemes egy fából készített csenges forgásút venni, mert éjszaka szoktak benne teperni, ha a szobádban lesz, nem mindegy, tudsz-e aludni, miközben ő sportol. :)
Egyébként pedig horcsoginfo.pe.hu. :)
A terra jobban bevált nálunk. Megfelelő a szellőzés, több forgácsot tehetsz bele (amit nem tud kikaparni, nem rágja a rácsot, a rácson mászkálással nem sodorja veszélybe magát, nem huzatos és nincs aranyárban.
Én a német zooplusról és a rodipetről rendeltem. (Rodipet.de)
Minőségi, megfelelő méretű, természetes és nem veszélyes.
Az önitatóból a miénk is csak kelletlenül és ritkán iszik, a vizes tálkájából szeret inni.
Homokfürdőt mindenképpen tegyél be neki.
Tápból pedig kerüld a kis színes dolgokat tartalmazókat.
A Dream eleség a legjobb táp, mindenképpen próbáld ki. Az Auróra által adott táp egy rakás szar. Nálam évék óta vannak Trixie márkájú felszerelések. Egyikből sem áll ki Semmi, úgyhogy én cáfolom azt a választ, miszerint veszélyes. A petnet.hu oldalon a legolcsóbbak. Itt van pár hasznos link, hogy mi hol a legolcsóbb.
Fa házikók és mászókák:
Mókuskerék:
Trixie fa (én azt ajánlom, hangtalan)
Trixie hypno (hangos lehet)
Csincsillahomok (bár ez hüllős, de ez megfelelő hörinek is):
7 kg-os [link]
25 kg-os
Moha (dekoráláshoz hasznos lehet):
Magkeverék:
Whimzee dog chew fogkoptató:
+ érdemes ezeket is beszerezni:
WC papír guriga/konyhai kéztörlő guriga, kókuszdióhéj, forgács/papíralom, kis edény a víznek
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!