Hogyan tudnám kiirtani a patkányokat végleg?
Nagyon el vagyok keseredve... Már kétszer kiirtottam őket, de mindig vissza tértek.
Onnan tudom, hogy kiirtottam őket, hogy nem fogyott a kihelyezett takarmányból.
De sajnos vissza tértek... Eleinte megették a piros mérget, ami ki is irtotta őket úgy 3 hónapig.
Aztán visszatértek, éa már nem ették meg a mérget, hanem egy új módszert eszeltem ki: vízben hagytam ázni a mérget egy éjszakát - vagy egy napig, és kutyaszalámit hempergettem bele golyókba gyúrva.
Ez volt a második győzelem, megint eltűntek.
De rá 2 hónapra kb. megint észrevettem, hogy vannak(vagy el se tűnt mind...), és most megint sok van...
A garázs tetőterében élnek, ami kész paradicsom nekik.
Megint próbálkozom a vizezett méreggel, de nem hat... Pedig most 3 féle mérget keverek bele, de vagy nem hat, vagy olyan sokan vannak, hogy nem észrevehető, hogy elpusztult több egyed.
Nagyon el vagyok keseredve. Már azon gondolkodom, hogy abbahagyom a baromfi tartást, és akkor nagy eséllyel eltűnnek majd, hisz nem lesz mit enniük.
Olvasgattam, hogy milyen módszerek léteznek, de nem tudom melyik válna be...
A görényes jónak tűnik, csak egy a baj vele: nekünk pont a 2 szomszéd kerítés határánál van a "fertőzött" terület.
Az egyik szomszéd úgy tudja, hogy kiirtottam őket, a másik nem is tud róla, és nem hinném hogy repesne az örömtől, hiszen neki is vannak baromfiai.
Továbbá van egy 3. ember, a szomszéd szomszédja, akit főleg nem szeretném, hogy megtudja, mert nagyon rosszindulatú, gonosz ember.
Tehát ez a görényes azért nem jó, mert kb. mindenki megtudná a településen, hogy patkányok vannak nálunk.
Nem tudom ezekről a patkányirtó cégekről mik a vélemények.
Legyetek szívesek írjatok tapasztalatokat, hogy kinek milyen módszer vált be, hogyan irtotta ki a patkányokat.
...és igen tudom, hogy alaposan ki kell takarítanom, és valahogy megszüntetni a "lakhelyüket".
Sajnos nem tudom. A garázs egybe van építve a baromfi ólakkal, de az ólak fallal el vannak választva a garázstól.
A takarmány a garázsban van. De én úgy veszem észre, hogy a tyúkok eledelét eszik meg, a zsákokat nem rágják ki, de így is elég nagy baj.
Köszönöm a videót, nem rossz ötlet! A hagyományos csapdákkal az a baj, hogy csak egy megy bele, utána soha többé nem megy bele egy sem, mert megtanulják, hogy az csapda.
Viszont ez jónak tűnik.
Árammal inkább nem próbálkozom! :D Annyit nem ér az egész, hogy kinyírjam magamat...
Amúgy azóta eladtam a tyúkjaimat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!