Kezdőoldal » Állatok » Kisemlősök » Törpenyúl, mit csináljak?

Törpenyúl, mit csináljak?

Figyelt kérdés

Ma vettem észre, hogy a nyuszim két mellső lábán pici, rózsaszínes dudorok vannak, a közepük fehéres, mintha bőrkeményedés lenne. Tapintásra is olyan, mintha bőrkeményedés lenne. Úgy láttam, nem fájt neki amikor hozzáértem. Az egyik lábán legalább egy, a másikon legalább kettő van. A hátsó lábán nem láttam ilyet. Nem engedi, hogy jobban megnézzem, nem szereti, ha valaki a lábát tapogatja. Nagy nehezen lefényképeztem alulról amikor a fotelban feküdt.

Mi lehet ez? Ez már talpfekély? Mit csináljak? A helyi állatorvos nem igazán ért a törpenyulakhoz, a következő jó doki meg 35-40 km-re van. Megéri a messzebbi dokihoz elvinni?

+ pár infó: Benti nyuszi, van ketrece de soha nincs bezárva, tud mozogni. 4 éves, lány, ivartalanítva van. Az alom fapellet. A szobában parketta van, de le van téve egy nagy matrac, azon szokott aludni, na meg a fotelban. Gyakran kapar, mindent, amit ér (padló, alom, széna, a ketrec alja, a lábtartó fém része). Nem mindig, ez időszakos. Most éppen 3-4 napja rájött az áshatnék, ilyenkor kb. 1-1,5 hétig néha ás, aztán megnyugszik. Sajnos nincs társa, nem fogad el más nyuszit. Többször is próbálkoztunk, de nem jött össze.

+ 1 kérdés: mostanában mindig lepisili a szénát. Miért csinálja? Mit tegyek, hogy abbahagyja? Lehet attól, hogy haragszik, amiért már nem füvet kap? (Nyáron szinte csak füvet eszik, aztán amikor megjelennek a büdösbencék, akkor átszoktatom szénára. Tavasszal természetesen nagyon lassan kezdem neki adagolni a füvet, nehogy baja legyen.)

2018. szept. 5. 10:56
1 2
 11/12 A kérdező kommentje:
Elvittem a közelebbi állatorvoshoz, azt mondta, hogy ez még nem fekély, de könnyen az lehet belőle kezeletlenül, úgyhogy most kenegetjük. Nem tetszik neki, nagyon megsértődött, de sajnos ez van.
2018. szept. 6. 20:12
 12/12 anonim ***** válasza:
Jobbulás neki :)
2018. szept. 7. 11:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!