Törpenyúl, mit csináljak?
Ma vettem észre, hogy a nyuszim két mellső lábán pici, rózsaszínes dudorok vannak, a közepük fehéres, mintha bőrkeményedés lenne. Tapintásra is olyan, mintha bőrkeményedés lenne. Úgy láttam, nem fájt neki amikor hozzáértem. Az egyik lábán legalább egy, a másikon legalább kettő van. A hátsó lábán nem láttam ilyet. Nem engedi, hogy jobban megnézzem, nem szereti, ha valaki a lábát tapogatja. Nagy nehezen lefényképeztem alulról amikor a fotelban feküdt.
Mi lehet ez? Ez már talpfekély? Mit csináljak? A helyi állatorvos nem igazán ért a törpenyulakhoz, a következő jó doki meg 35-40 km-re van. Megéri a messzebbi dokihoz elvinni?
+ pár infó: Benti nyuszi, van ketrece de soha nincs bezárva, tud mozogni. 4 éves, lány, ivartalanítva van. Az alom fapellet. A szobában parketta van, de le van téve egy nagy matrac, azon szokott aludni, na meg a fotelban. Gyakran kapar, mindent, amit ér (padló, alom, széna, a ketrec alja, a lábtartó fém része). Nem mindig, ez időszakos. Most éppen 3-4 napja rájött az áshatnék, ilyenkor kb. 1-1,5 hétig néha ás, aztán megnyugszik. Sajnos nincs társa, nem fogad el más nyuszit. Többször is próbálkoztunk, de nem jött össze.
+ 1 kérdés: mostanában mindig lepisili a szénát. Miért csinálja? Mit tegyek, hogy abbahagyja? Lehet attól, hogy haragszik, amiért már nem füvet kap? (Nyáron szinte csak füvet eszik, aztán amikor megjelennek a büdösbencék, akkor átszoktatom szénára. Tavasszal természetesen nagyon lassan kezdem neki adagolni a füvet, nehogy baja legyen.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!