Miért ilyenek a tengerimalacaim és mit csináljak velük?
Szerintem igazad van: félti, védi párját, nagyon ragaszkodik hozzá, "nem akarja elveszíteni".
Hogyha benyúlsz hozzá, megsimizni, akkor adj neki vmi fincsi falatot, hogy tudja, "a kéz jót jelent", ha sikerül kivenned, akor is fincsi falat:). Szerintem még úgy is kitudnád venni, hogy a nőstényt kiveszed, és utána a fiú is ki akar jönni, mert egyedül maradt, nincs a közelében a társa. (nekem úgy volt, amikor kivettem a lányt, a fiú visított, ugrált, hogy kijöhessen, amikor beraktam hozzzá a kezem, ráugrott:), bár ő előtte is hagyta magát kivenni, nem harapot)
Szóval szerintem jutalomfalatkával magdhoz édesgetheted.
Ha a malac egyedül van, jobban kötődik az emberhez, könnyebben szelidül, hiszen annyira magányos, h ha csak emberrel is, de keresi a kapcsolatot. Ha már saját fajtársat kap maga mellé, amikor még nem teljesen szelíd, együtt egy csapatot alkotnak és már nem vágynak más kapcsolatra, így kibontakozhat a félelmük az ember iránt amit eddig megpróbált leküzdeni, h legalább az emberrel legyen vmi kapcsolata.
Kérlek értékeld a választ!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!