Törpenyúl tartásával kapcsolatban tudnátok segíteni?
Nekem rövidszőrű nyuszim van és igy is mindenhol szőr van. Lényegtelen a szőr hosszúsága.
Nagyon fontos hogy ne állatkereskedésből vegyél nyuszit mert szinte mindegyik vagy beteg vagy valamilyen betegséget hordoz. Pl.: fogprobléma a leggyakoribb.
Keress egy jó tenyésztőt és csakis onnan.
Sokan nem is gondolnák mennyire értelmes állatok a nyuszik:)
Nekem volt több is,lakásba tartottuk az elsőt,a ketrecéből szabadon kijárhatott a házban,teljesen szobatiszta volt,a nevére is hallgatott.A mozgásigényük hatalmas,kit ketrecben kínzás nekik,nagyon sokat szaladgálnak.Sajnos anyukám allergiás lett a szőrére,így kinti nagy ketrecbe került(kifutóval),és kapott társat is maga mellé,nagyon szerették a füvet,szőlő levelet enni,naponta szedtünk nekik a táp mellé csak fontos hogy nem vizesen mert attól felpuffadnak.Illetve a széna is nagyon fontos.Imádják a kukoricát,répát,a foguk koptatása miatt gyakran fadarabot is rágcsáltak. Mi elvittük szúnyog elleni oltásra is őket,idén főleg rengeteg van és nekik nagyon veszélyes.sok törődést igényel és takarítást de minden percet megér. Az enyémek sajnos már nem élnek,öregség miatt,de majd újra szeretnék tartani:(
remélem tudtam segíteni
17/l
Torpenyul.hu (nem aktív már annyira, de sokat lehet tanulni)
Facebookon: nyulak kedvelői ide csoport
Minden hasznos és fontos információt megtalálsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!