Egy hörcsögöt akarok venni, az alábbi kettő ketrec közül melyik a jobb neki?
Az első éppen hogy csak elég egy törpe hörcsög számára, a második felejtős.
IKEA van a közeletekben? A legnagyobb méretű Sambla doboz tökéletes méretű egy törpehörinek.
Egyébként érdemes elolvasni a horcsoginfo.pe.hu oldalt.
Ezek közül egyik sem jó.
Milyen hörcsög lenne? Úgy általában véve egyébként a terrárium sokkal jobb választás, Jófogáson 4-5000 forint körül vannak jó méretű terrák. Törpének minimum 60*50-es, aranynak min.80*50-es helyre van szüksége.
Ez árban sokkal jobb, törpének tökéletes, aranynak még éppen jó. Plusz nem jár hozzá egy csomó felesleges cucc (kicsi kerék például) ami a kukában végezné. Ha ezt a ketrecet választod, akkor erről az oldalról meg tudod rendelni a házat, kereket, almot, homokot stb... (Törpének min.20 cm-es, aranynak min.28-as kerék kell). Meg van egy triexie leif nevű ház is, ami ún.többkamrás ház, ami szerintem bármelyik háznál többet ér :)
Egyébként Jófogáson 100-as, alapból tengerimalacnak vagy nyuszinak való ketrecek már olyan 3-4000 forinttól vannak, onnan is vehetsz, csak át kell rácsozni :)
A Trixie holmikkal csak óvatosan, sajnos pocsék a kidolgozásuk (rések, amibe beleszorulhat a höri lába, kiálló szögek) és a bejárati méretek túl kicsik (4,5 cm átmérő kellene a történtek). Nekem az egyik hörcsögöm sajnos egy ilyen márkájú emeletes ház miatt pusztult el. Azóta inkább kókuszhéjat használunk, reszeltem a fél kókuszokba megfelelő méretű lyukat.
A létrájuk fokai között pedig lábgyilkos méretű lyukak vannak, ha ilyet veszel, akkor szárított magával gondosan ki kell tömni a réseket.
A német hörcsög klubnak van valahol egy teszt videója, lesújtó véleménnyel vannak erről a márkáról. Sajnos itthon ez a legjobb, ami kapható.
Ha van kézügyességed, érdemesebb magadnak készíteni a berendezés többségét, figyelve a felhasznált anyagokra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!