Mitől vadulhatott meg a nyuszink?
Egy 4 hónapos keverék nem igazi törpe/oroszlánfejű nyuszink van, nőstény, nincs ivartalanítva. 6 hetes korában hoztuk el, kezdetben szelíd volt, az utóbbi időben viszont felénk is kap, ma megharapta a kisfiamat. Egy 1 m hosszú saját ólja van, ill. napi legalább 4-5, órát, de gyakran estig kint van a kerti kifutójában, tehát tud bőven mozogni. Ételt, inni, rendszeresen, rendesen kap.
Eleinte még sikerült elkapni, de mostanában alig tudom a kifutójából visszatenni az óljába este, úgy szalad el mindig. Gyakran dobbant a lábaival. Már az eszén is nehéz túljárni (eleinte étellel odacsalogattam, h ki tudjam venni, most már "nem ugrik be" a trükknek.) Ha elkapom, morog és kalimpál. Értem, hogy nem akar visszamenni a helyére, de éjjelre mégsem akarom a fedetlen kifutójában hagyni, na meg mi lesz, ha hideg lesz már?
Sose bántottuk, nagyon jó dolga van, mégis ilyen lett... Vajon mitől lehet?
Érdekesség, hogy majdnem 2 hétig szomszédoknál volt (óllal átvittük), ahol csak egyszer tették csak ki mozogni - féltem, hogy még inkább megbolondul, de mégis mintha inkább szelídebben jött volna haza.
Ami eszembe jutott: az ólja mellett nem messze van bedugva a sufniban ilyen elektromos egérriasztó, ami vékony sípoló hangot ad ki, de szinte nem is hallani... esetleg az zavarhatja...?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!