Kezdőoldal » Állatok » Kisemlősök » 2 tengerimalackám nagyon...

2 tengerimalackám nagyon sokat iszik, emiatt rengeteget pisilnek és 2 nap alatt átázik a több centis forgács és alul újság réteg, hogyan tudnám megoldani a helyzetet?

Figyelt kérdés
A forgács réteg legalább 5 centi vastag, alul pedig újságpapír van leterítve, de annyit pisilnek, hogy gyakorlatilag naponta cserélni kéne az almot alattuk, mert alul teljesen átázik. Napi csere kész anyagi csőd lenne, így is kb. hetente veszem a 60 literes forgácsot. Nincs erre valamilyen bevált módszer, ami mondjuk jobban felszívja a pisit?
2018. jún. 20. 08:24
 1/6 A kérdező kommentje:
Próbáltam, hogy a pisilős sarokba még több forgácsot teszek és naponta cserélem, de már akkor is át volt ázva alul az újság.
2018. jún. 20. 08:25
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Csak egy tipp, nem tudom, jó ötlet-e : Két forgácsréteg közé, vagy az alá egymástól elválasztva egy centinyi macskaalom? Valahogy könnyen és együtt kiemelhetővé tenni a felső két réteget és akkor a legalsó forgácsot ritkábban kell cserélni?

Lehet, hogy teljesen életképtelen ötlet, de ha mégsem, úgy gondolom, talán gazdaságosabban megoldható lenne a tisztántartásuk. Elnézést, ha nagyon mellélőttem!

Amikor nincs ennyire brutális meleg, akkor is ilyen sokat isznak/pisilnek?

2018. jún. 20. 08:51
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Pelletalom. Nem cukorbetgek véletlen? egy kivizsgálást megérne
2018. jún. 20. 08:52
 4/6 A kérdező kommentje:
Még csak másfél hete vannak nálam, két hónapos babák, úgyhogy nem tudom, hogy ez náluk mindig ilyen, vagy csak most a melegben :/ Lehet, hogy betegség miatt?
2018. jún. 20. 09:26
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
2 naponta csere? Mekkora ketrecben tartod őket? Egyébként tegyél a forgács alá fapelletet. Ez jobban magába szívja a pisit, szagokat. Személyes véleményem szerint az üzleti forgácsnak kikiáltott akármi sz@rt sem ér... vegyél rendes forgácsot asztalostól (a legtöbben ingyen odaadják, sőt, örülnek, hogy elviszi valaki tőlük), órási a különbség!
2018. jún. 20. 15:34
 6/6 anonim ***** válasza:
100%
Nálam is ketten vannak, szintén pár sarkot telipisilnek minden nap, én mindennap kiveszem a pisis sarokból a forgácsot. Nekem nem vált be sem az újságpapír, sem a forgács alatti macskaalom. Mindkettő szétázott, és a pisiben lévő vízkőtől belekövesedett a ketrec aljának a műanyagjában, ami nem sima, hanem ilyen négyzetrácsos minta van rajta, lehetetlen rendesen kitakarítani. Úgyhogy csak sima forgácsot használok és naponta kiszedem a pisis sarkokat, és igen, egy hét alatt elhasználnak kb. egy nagy zsák forgácsot, nagytakarítós héten másfelet.
2018. jún. 20. 19:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!