Daganata van a törpehörcsögömnek, de már nagyon idős. Ti mit tennétek?
Szenvedni ne hagyd semmiképp!
Az én hörim augusztusban lesz 3 éves, pár hete műtöttek le a füléről egy daganatot (mondjuk az szerencsére felszíni volt)! Én is attól féltem, hogy elaltatják, de 15 perc alatt azonnal megműtötték, jól bírta az altatást is, és azóta is jól van:)
Köszönöm a gyors és normális válaszokat! Ment mindenkinek a zöld hüvelykujj.
Hétfőn elmegyek vele a dokihoz és megkérdezem hogy mi a teendő. Szenvedni semmiképp nem hagyom.
A hörcsögöt tilos heti 2x takarítani. Bőven elég pár naponta kivenni a pisis almot. Az egész helyet pedig 3-6 havonta elég takarítani. Ekkor is csak az alom egyik felét szabad kivenni, és annak a helyére új almot tenni. Így nem vésznek el a szagnyomai, és kevésbé lesz stresszes.
Az én hörcsögömnek kb 2 évesen lett daganata. Szegeden Dr. Farkas Patrícia műtötte le. Antibiotikummal és fájdalomcsillapítóval 8.000 Ft volt összesen. Sajnos 3 évesen szintén kiújult. Ekkor a doki már nem javasolta a műtétet, mert félő volt, hogy nem éli túl az altatást. VETRI DMG-t kapott, ez lassította a daganat növekedését. Úgy voltam vele, amíg együtt tud élni a daganattal, és nem korlátozza a mozgásban, nem altatom el. Végül magától aludt el.
Mindenképpen egzós dokihoz kell vinni a hörit, mert a "sima kutyás-macskás" dokik NEM értenek hozzájuk. Kérd ki a doki véleményét, de te dönts. Ha azt látod, hogy szenved, altasd el. Ha még aktív, egyelőre várj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!