Kezdőoldal » Állatok » Kisemlősök » Kínai csíkos törpehörcsög....

Kínai csíkos törpehörcsög. Kicsi neki?

Figyelt kérdés

Tegnap a kisfiam kapott egy hörcsögöt egy 5 literes befőttes üvegben a rokonoktól. Van itthon egy 40 hosszú 30cm széles és 60cm magas akvárium így most ebben van.

Elég lenne neki ha csinálnék hozzá egy második emeletet? Így alulra és felülre is tudnék játékokat rakni neki tegnap gyorsan bevásároltunk még kapott speciális neki való magkeveréket. Faforgácsot etetőt itatót és egy hörcsög labdát hogy tudjon szaladgálni a lakásban is.

Rendeltünk neki egy 60*100cm-es kifutót meg egy kereket és egy kis hörcsög házat ez így mennyire ideális neki? egyáltalán nem számítottunk az érkezésére.

2018. jún. 9. 19:12
 1/9 anonim ***** válasza:
46%
Bőven elég neki az is, ami van, de biztos tetszeni fog neki, ha kibővítitek. :)
2018. jún. 9. 19:26
 2/9 A kérdező kommentje:

Szuper akkor neki állok barkácsolni a második emeletet :)

Egyenlőre csak 3 wc papír guriga van bent neki játéknak jővő héten megjön minden ha minden igaz elég lesz neki a 60*100cm-es kifutó a nappaliban? vagy inkább cseréltessem 100*100-asra? nem veszek neki új terráriumot akkor hanem napi 6-8 órát a kifutóban lenne pl este 6-12 hajnal 2-ig akkor kerülne vissza a teráriumába.

2018. jún. 9. 19:34
 3/9 anonim ***** válasza:
A 60*100 cm-es kifutó tökéletes lesz neki. :) A törpehörcsögöknek nem kell sok hely. Esetleg egy kis mókuskerék jöhetne még jól, azt szeretik.
2018. jún. 9. 20:34
 4/9 anonim ***** válasza:
62%

Légyszíves olvasd el ezt az oldalt, ez az egyetlen normális magyar nyelvű höris weboldal:

[link]

Kizártnak tartom, hogy kínai csíkos törpehöritek van, ugyanis Magyarországon nem kapható. Ha csík van a hátán, attól még nem lesz kínai csíkos, az a dzsungik hátán is van.

A hörcsögöknek az alapterület fontos, ahol egyben tudnak mozogni. Törpehörinek minimum 60*50 cm alapterületű hely kell. Erről ír az oldal. Az emeletek nem növelik az alapterület számát.

Nem tudom, pontosan milyen cuccokat vettetek, de kerékből és gömbből minimum 20 cm átmérőjű kell. A gömb szerintem egyébként állatkínzás, több országban kampányolnak a betiltásáért. Balesetveszélyes, és embertelen. A kifutó sokkal jobb a hörcsögnek, ahol szabadon tud futni. Mókuskerék esetében fontos, hogy semmiképp se legyen rácsos, az ugyanis balesetveszélyes és talpfekélyt okozhat. Csak a teli futófelületű kerék jó az állatoknak. De az oldal erről is ír.

Speciális magkeverék alatt nem tudom, mit értesz, de a legtöbb magkeverék egy kalap kaki sajnos. Itt olvashatsz a boltban kapható magkeverékek listájáról, és hogy melyik milyen minőségű:

[link]

Én évék óta a Dream eleséget használom, Magyarországon az a legjobb minőségű magkeverék. Boltban egyelőre nem kapható, a Hörcsögmentés vezetője készíti, tőle lehet rendelni. Facebookon Hörcsögmentés néven megtalálod. A Dream eleségről itt olvashatsz bővebben:

[link]

Azt javaslom, lépj be Facebookon a Hörcsög imádók csoportba, ott rengeteg mindebben segíteni fognak neked. És tudnak javasolni spóroló praktikákat, valamint hogy mit honnan érdemes beszerezni.

2018. jún. 9. 21:49
 5/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm az infókat. Nem Magyarországon élek és már megkaptam a segítséget köszönöm :)
2018. jún. 10. 00:06
 6/9 anonim ***** válasza:
59%
Jaaa, akkor te vagy az aranyhöris. :)
2018. jún. 10. 00:09
 7/9 A kérdező kommentje:
Igen én lennék sok helyről informálódom :)
2018. jún. 10. 01:08
 8/9 anonim ***** válasza:
:O Bocs hogy nem kérdés de nem tudjátok véletlen, hogy a rokonok honnan szerezték? Nagyon ritka hörik, Magyarországon talán olyan 20 élhet :)
2018. jún. 10. 18:22
 9/9 A kérdező kommentje:
Hát én nem otthon élek nem is tudtam hogy ezek ritka fajták itt a megyében 10 petshoopot találtam ahol árulnak Kínait és Campbellt is pár napja mondták el hogy ritkák így már értem a 25€-s felárat darabjáért (7500ft) a mi kicsink 4500ft volt és mint kiderült egy csökött aranyhöri hosszú farokkal bár 4 ismerős esküszik hogy campbell :D
2018. jún. 12. 15:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!