Kezdőoldal » Állatok » Kisemlősök » Sos. Mrghatapott az 1 napos...

Sos. Mrghatapott az 1 napos hörcsögöm. Elkaphatom a veszettséget?

Figyelt kérdés
Ma reggel úgy döntöttem megsimogatom. Benyúltam és azonnal meg is harapott. Vérzett de le őblítettem és most este bekentem betadineel és ilyen kalciumos kenőccsel. Szerintetek mit csináljak? Az ujjamat harapta meg. Halál félelmem van

#Állatom
2018. jún. 1. 21:35
1 2 3 4
 1/32 A kérdező kommentje:
Megharapott*
2018. jún. 1. 21:46
 2/32 anonim ***** válasza:
100%
Már miért lenne veszett? De a halálfélelem felesleges, bizonytalanság esetén menj orvoshoz és garantáltan nem leszel veszett, az orvostudomány már rég kiiktatta ezt a problémát, adnak oltást. De tényleg, miből gondolod, hogy veszett? Harapni bármelyik állat tud, ha van foga és felhúzzák, megijed, bármi.
2018. jún. 1. 21:52
 3/32 anonim ***** válasza:
100%
Először is, gondolom 1 hónapost akartál írni. :) Másodszor, mivel nem hiszem, hogy érintkezett a hörcsögöd más állattal, nem fogsz tőle veszettséget, se más betegséget elkapni. Ha nagyon aggódsz, elmehetsz dokihoz, ő valószínűleg tetanusz injekciót fogsz adni neked.
2018. jún. 1. 21:53
 4/32 anonim ***** válasza:
100%

Nekem is kikerekedett a szemem, amikor olvastam, hogy 1 napos a hörcsög. Neki nincs is foga.

Írd meg a pontos korát, de előző jól írja, ha nálad született, semmiképp nem lehet veszett.

De jól tetted, hogy lefertőtlenítetted, mert minden harapás okozhat gyulladást, stb. De veszettséget tuti nem.

2018. jún. 1. 22:03
 5/32 anonim ***** válasza:
91%
A mezőről szedted össze? Vagy állatkereskedésben vagy nálad született? Ha nem a szabadból szedted össze, kizárható, hogy veszettséget kapsz. Egyébként meg kell figyelni az állatot, ha esetleg tényleg veszett lenne (aminek semmi esélye), 1 héttel a betegség kitörése előtt tud fertőzni. Tehát, ha 1 hét-10 nap múlva az állatnak semmi baja, akkor neked se lehet. A tetanusz oltás viszont valóban kellhet, ha nem voltál 5 éven belül oltva.
2018. jún. 1. 22:07
 6/32 anonim ***** válasza:
78%
Esetleg a hörcsög kaphatta el tőled...
2018. jún. 1. 22:40
 7/32 A kérdező kommentje:
Az 1 napot úgy értettem hogy 1 napja vettük meg állatkereskesésből. Olyan 5 hónapos lehet a súlya,tesze miatt
2018. jún. 1. 23:07
 8/32 anonim ***** válasza:
100%

Ja, így már más. Figyeld a sebet, ha gyullad, piros lesz körülötte, akkor inkább mutasd meg orvosnak. Első körben elég a háziorvos is, vagy most mivel hétvége van, ügyelet. Kapsz egy tetanuszt. Kicsit fáj, de legalább megnyugodsz. Nem fogsz meghalni. :)

Ha elkezd gyógyulni a harapás, akkor hagyd, ne csinálj belőle nagy ügyet. Kend továbbra is Betadine-nal.

2018. jún. 1. 23:19
 9/32 anonim ***** válasza:
100%
Nyugi, ez elég gyakran megesik a hörcsögtartókkal, de nem szokás belehalni. Az előzőek jól mondták, ha nagyon aggódsz inkább menj orvoshoz. A veszettség egyébként is elég lassan éri el az agyat, szóval ha az állat mutatja a tüneteket, még utána is van idő az emberben megállítani. De nem leszel veszett, mert háziállatoknál ez nagyon ritka. Ha a boltban szép, egészséges, aktív hörcsögöket láttál, akkor valószínűleg nincs komoly fertőző betegsége. Legfeljebb pár baktérium juthatott a szervezetedbe, de a fertőtlenítés és az immunrendszer könnyen elintézi őket.
2018. jún. 2. 07:07
 10/32 anonim ***** válasza:
61%

A többiek már válaszoltak a kérdésre. Én másra hívnám fel a figyelmedet. Légyszíves kereskedésből soha többé ne vegyél állatot. Ne támogasd azt, ami ott zajlik! Nem tudom, mennyire vagy képben a hörcsögtartással, de ha a kereskedésben informálódtál, szinte biztos, hogy kicsi a höri helye, és nem megfelelőek a felszerelések sem. Nagyon szépen kérlek, olvasd el ezt a weboldalt, és eszerint tartsd a hörcsögöt. Ez az egyetlen normális magyar nyelvű höris weboldal, a többinek ne higgy.

[link]

Legközelebb pedig ne kereskedésből vegyél állatot, hanem vagy tenyésztőtől vásárolj (NEM szaporítótól), vagy pedig fogadj örökbe egyet a Hörcsögmentéstől. Így szelíd állat fog hozzád kerülni, aki emberekhez van szokva. Csatlakozz be a Hörcsög imádók csoportba, ott sok segítséget fogsz kapni minden mással kapcsolatban is.

2018. jún. 2. 07:08
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!