Miért szedte szét a fészkét a nyuszim?
#Nyuszivilág
Nem tetszett neki biztos:( Elég szomorú hogy ennyire nem ismered a saját nyuszidat, hogy nem az ő stílusának megfelelően építesz neki fészket :(
2018. máj. 20. 11:41
2/12 A kérdező kommentje:
Ő épitet magánag fészket és aztán fialt,egy pár nap mulva meg szedszedte a feszket,miért?
Ki tudja, megunta, csinál másikat, nem kell neki, miért akkora dolog ez? Tőled se kérdezi meg senki, hogy "miért most mész wc-re" vagy "miért ezt a pólót veszed fel". Vagy szokatlanul viselkedik?
2018. máj. 20. 11:57
4/12 A kérdező kommentje:
Igen,de vannak kisnyuszik és ha nincs fészek megfázhatnak vagy akár el is pusztulhatnak,és pont ezt nem akarnám...ezért kérdeztem, hogy miért szedte szét a fészket
Hát, ha nem szaporítanál, nem lenne ekkora gond a nyuszi fészke.
2018. máj. 20. 12:45
6/12 A kérdező kommentje:
Hat figyelj nekem kell kisnyuszi,nem úgy mint neked,tehát ha nem tudsz egy normális valaszt adni a kerdésemre ne is kommentelj!Vannak itt még sokan akik jol értenek a nyulakhoz,
Aki jól ért a nyulakhoz, az nem szaporít "nekem kell kisnyuszi" címszóval...
2018. máj. 20. 13:28
8/12 A kérdező kommentje:
Én értek a nyulakhoz,ha nem ertenék hozzajuk nem is tartanék nyulat,és ha nyulakat akarok tartani miért ne szappritsam őket?,Csak meg akarom tudni miért csinálta azt,te meg ha nm tudod ne mindig kommentelj feleslegesen!!
Nos, a szaporítás állatkínzás. Nézz utána. Semmi köze a tenyésztéshez.
"Mi a különbség tenyésztés és szaporítás között? - merül fel sokakban a kérdés.
Tenyésztésnek azt nevezzük, ha a pároztató személy alapos megfontolás után, a megfelelő ismereteket megszerezve, a leendő és a már meglévő állatoknak optimális környezetet biztosítva és sorsukról előre gondoskodva cselekszik. Figyelembe veszi a fontos tényezőket és betartja a tenyésztés szabályait. Lelkiismeretesen, szívből teszi, amit tesz, a hörcsögök iránti szeretet vezérli. Az állatait csak leellenőrzött helyre adja tovább, ahol ideális, szerető otthon várja őket. Ezzel szemben a szaporítók célja többnyire a pénzkeresés vagy csupán az állatkölykökben való gyönyörködés. Rendszerint meggondolatlanul pároztatnak, hirtelen felindulásból, nem törődve a hörcsögök későbbi sorsával. A tudásuk hiányos, nem ügyelnek a betartandó tenyésztési szabályokra, ami gyakran súlyos problémákhoz vezet, beteg utódokat eredményez.
Röviden tehát a tenyésztés egy felelősségteljes cselekvés, míg a szaporítás óriási felelőtlenség. Ne szaporítsunk!.
2018. máj. 20. 13:43
10/12 A kérdező kommentje:
Csak azért szaporitom őket hogy legyen több nyulam és nem a pénzért hanem azért mert szeretem is őket és szeretek is vigyázni rájuk,a tenyésztés meg nem csak azt jelenti ,hogy vigyázunk az állatra élete végéig mert egyszer-kétszer szaporitani is kell őket,ha nem szaporitanánk az állatokat ellőbb-útobb mindeggyik álatfaj kihalna,tehát a szaporitás nem mindig kinzást jelent!
Kapcsolódó kérdések: