Féltékeny patkány, mit tegyek? (Többi lent)
Kb. két hete vásárolt patkányom ma a csontomig harapott. Amióta itt van, a ketrecbe visszatérésen kívül nem erőltetek rá semmit, nem nyúlok folyton oda hozzá, nem tapizom. Már nem érzi magát veszélyben, szépen beilleszkedett a csapatba, és úgy tűnik, ő az új vezér, hisz minden rezdülésére engedelmeskedik a többi.
A harapást – támadást – féltékenység váltja ki. Mikor a többiek ellazultan adják át magukat teljesen a simogatásomnak, sőt,vanamikor egymást dúrva tolakodnak azért, hogy ők is beleérjenek a tenyerem hatókörébe, ő idegesen elkezd nyalakodni, majd óvatosan megközelít és harap. Meglepően erős a harapása a többihez képest, ez nem tájékozódni akarás. Két napon belül negyedszerre történt ez meg.
Úgy egy hetet töltött egy külön ketrecben a főketrec mellett. Hogy szokják egymást, napi egy- másfél órára lettek összeengedve. Akkor még teljesen jóban volt velem is. Hangsúlyozom, tiszteletben tartottam a magánszféráját, lehetséges, hogy túlzottan is. Nem fél tőlem, hasát mutatva képes aludni közvetlenül mellettem.
Az öt nőstény patkányomból kettő az ő oldalára állt. Együtt bandáznak – közvetlenül egymás mellett róják a szobákat és járnak tilosban. Már lassan egy éve, hogy megvan a többi, eddíg az ilyen egyszer se fordult elő. A legissebb gondom, hogy a sarki vécé helyett 4 az 5- ből szana szét végzi a dolgát és ez az utóbbi három napban változott ilyenné. Nem mellesleg a jövevényt választják főnökként énhelyettem, így elég nehéz érvényesíteni az akaratomat, hogy "most már aztán irány a ketrec" vagy "nem, nem veheted el a rizsszemet, amíg nem mentél át az akadálypályán", ha ő nem csinálja.
Engedelmességre nem hajlandó senkinek, így a kíváncsiságánál szoktam megfogni, hisz érdeklődőbb, mint bármely más egyed amivel eddigi életem során találkoztam, az okos patkány definíciója.
A türelmesen váráson kívül van – e esetleg olyan módszer, amivel meg tudnám győzni, hogy nem csinálok neki rosszat, ha a többi patkányommal foglalkozok? (Igyekszem a napi másfél óra fejlesztésben mindenkinek egyenlő részt osztani, de a jövevény ezt jelenleg ellehetetleníti.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!