Hogyan tudnám szobatisztává tenni a törpenyuszimat?
Neki kéne kiválasztani egy sarkot, ahova pisil és bogyózik. Ha neki nem megy, válassz ki egyet te, ahova raksz neki wc-t, de legyen elég nagy, hogy bele tudjon ülni kényelmesen és ha pucsít, ne folyjon kívülre a pisi.
A wc-be pakold bele az összes elhagyott bogyót, hogy tudja, oda kell.
A szénatartót rakd a wc fölé, sok nyuszi szeret bogyózás közben enni, és ha más nem, talán ez odaszoktatja. :)
Illetve még az ivartalanítás tud segíteni, mivel a legtöbb ivaros nyúl nem lesz szobatiszta, bármennyire is erőltetjük.
Akkor mondható egyébként szobatisztának, ha a pisi csak a wc-be megy. A bogyókkal más a helyzet, nagyja a wc-be fog menni, de én így is minden nap összeszedek vagy 10 bogyót, amit széthagytak ketten. :)
Enyémek is szeretnek benne feküdni. Gondolom ez ilyen nyuszi szokás, de hátha lesz valaki, aki erre is tud válaszolni, mert erre nincs ötletem. :(
Ha nem jött be, amit írtam, akkor majd ivartalanítás, de tudom, ahhoz még fiatal. De majd úgyis át kell rajta esni, veszélyes és kellemetlen ivarosan hagyni.
lehet, hogy azért fekszik bele, mert kényelmesebb neki, mint a sima, hideg ketrec. rakj be neki egy függőágyat, vagy vmi puha fekvőhelyet, az enyém mindig azon fekszik, ha be van csukva(ha kinnt van, akkor pedig a szőnyegen vagy a kanapén :) ).
kipróbálhatnád a mélyalmozást is, ha nem lesz változás. ekkor nem lesz pisis a nyuszi, mert a pisit beszivja a pellet-forgács kombó.
Egy darab wc legyen, felette a szénatartó.
Másrészt még kicsi, meg fogja tanulni. Szedd a bogyót, töröld fel a pisit, meg fogja tanulni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!