Kezdőoldal » Állatok » Kisemlősök » Arany hörcsög etetése. Mit...

Arany hörcsög etetése. Mit tegyek?

Figyelt kérdés
A hörcsögöm fél éves, jól mozog egészségesnek néz ki. Vettem neki magkeveréket 5-10 féle eledel lehet benne, de ő csak a mogyorót és a napraforgót eszi meg belőle,a többit meghagyja. Szoktam neki zöldséget adni azt jól eszi, de azt olvastam, hogy a mogyoró és a napraforgó hizalalja, és meg is gömbölyödött mióta elhoztam a kereskesésből. Mit tegyek, ne adjak neki napraforgot, várjam meg amíg a többi magot megeszi? Mit javasoltok?

2018. ápr. 4. 21:08
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
Milyen tápot adsz neki?
2018. ápr. 4. 21:15
 2/3 anonim ***** válasza:
71%

Egy jó minőségű magkeverék alsó hangon legalább 25-30 féle magot tartalmaz. Nem 5-10 db-ot. Az jó, hogy kap zöldséget. De fehérjét nem adsz neki?

Itt van a lista a helyes etetésről:

[link]

És itt a magkeverékek listájáról (a közepes minőségű kategóriát nézd):

[link]

Facebookon lépj be a Hörcsög imádók csoportba, ott sok segítséget fogsz kapni. Az oldal, amit linkeltem, az egyetlen normális magyar nyelvű höris weboldal. A többi sok ostobaságot ír, azokra ne hallgass.

2018. ápr. 4. 21:17
 3/3 anonim ***** válasza:

Az állatkereskedéseknek csak a profit fontos úgyhogy nem tartom valószínűnek, hogy jó minőségű táppal etették, viszont az 5-10 összetevő elég kevésnek tűnik, szóval az se lehet túl jó neki amivel most eteted. A mogyoró és a napraforgó nagyon zsíros magvak, inkább nasiként javasolt adni nekik pont azért mert hízlalnak.

Lehet célszerű lenne jó minőségű pelletált eledelt(Verselele laga Complete) adni neki amíg lefogy egy kicsit és utána fokozatosan visszavezetni egy jó minőségű magkeveréket pl. Real nature(Fressnapf).

De lehet az is segítene ha egyből Real nature-t vennél neki ami jó minőségűnek mondható, hátha abból nem válogatna, lehet a mostani tápban lévő magok minősége se a legjobb, ezért nem eszi őket.

Nem említetted, hogy adsz-e neki fehérjét, ami szintén fontos része az étrendjüknek és heti 1-2x adandó nekik - legjobb a szárított lisztkukac, tücsök, de ritkán lehet adni nekik egy körömnyi trappista sajtot vagy egy kis zsírszegény tejfölt, bár amíg fogyózik a tejtermékek etetését inkább hanyagold, csak állati eredetű legyen.

2018. ápr. 9. 00:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!