Üdv! Egzotikus állatot tartanék. Lehetséges?
Méhészborzra gondoltam.Hol tudnám beszerezni itthon?Milyen körülményeket igényel?Kell e engedély?
Válaszokat előre is köszönöm
Az elővigyázatosságot igénylő állatok listáján van fent, ennek megfelelően kell hozzá az engedély is, vagyis tulajdonképpen nem kell:
"(2) Elővigyázatosságot igénylő állatfaj egyedét olyan természetes személy tarthatja, aki
a) cselekvőképes, és
b) amennyiben jogszabály másképp nem rendelkezik, biztosítja az állatkert és az állatotthon létesítésének, működésének és fenntartásának részletes szabályairól szóló miniszteri rendeletben előírt tartási és a 4. mellékletben előírt biztonsági feltételeket.
(3) Elővigyázatosságot igénylő állatfaj egyedét olyan jogi személy vagy jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet tarthatja, amely
a) cselekvőképes személyt alkalmaz az állat gondozására, és
b) amennyiben jogszabály másképp nem rendelkezik, biztosítja az állatkert és az állatotthon létesítésének, működésének és fenntartásának részletes szabályairól szóló miniszteri rendeletben előírt tartási és a 4. mellékletben előírt biztonsági feltételeket.".
Ha jól tudom, akkor nem védett, úgyhogy CITES nem kell, ha mégis védett lenne, vagy vadonból import akkor ilyen, és ehhez hasonló papírok, de ha tényleg nagyon akarod ez a legkevesebb. Beszerezni nehezebb, de szerintem Európán belül van, ha nem akkor Ázsiában kb. utánad dobják. Ha olyan helyen veszed (Európa), akkor szerintem igazából nem kell hozzá több, mint egy görögteknőshöz (talán még annyi sem).
Sok sikert hozzá, egy ilyen állathoz szükség van rá...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!