Kezdőoldal » Állatok » Kisemlősök » Más hörcsöge is ilyen jó illatú?

Más hörcsöge is ilyen jó illatú?

Figyelt kérdés
Valaki azt mondja, a rágcsálók büdösek, de az én höriim kivétel nélkül kellemes illatúak, jó őket megszagolni. Az egérkéim tényleg büdik.
2008. okt. 28. 14:28
 1/10 anonim válasza:
100%
Igen, az enyémek is jó illatúak. :))
2008. okt. 28. 15:03
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Nem a rágcsálók maguk a büdösek, hanem a vizeletük. Ha nem takarítod a helyüket rendesen, akkor megérzed te is.
2008. okt. 28. 15:09
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

egyrészt a tisztaság, másrészt nem vagyunk egyformák.

én is imádtam a hörcsögöm szagát, de volt olyan ismerősöm aki szerint csípett és olyan is, aki szerint egyszerűen büdös volt.

Valószínűleg az is számít, hogy milyen érzelmi viszonban vagy az állatkával. Ha szereted, akkor az ő jellegzetes szaga számodra kedves, ha meg nem szereted, akkor a szagát sem bírod. :)

2008. okt. 28. 15:37
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

Hát, azért ez nem egészen így működik, hisz nem a szeretettől vagy épp az utálattól lesz valami büdös.

Az én hörieim is jó illatúak, viszont az ismerősöm hörcsöge cefetül büdös. Én tudom miért: a nem kézhez szokott, ijedt hörcsögök pézsma szagot árasztanak, ez rettentően büdös, ez nem pisi, ezt árasztják, ha megijednek. Természetben élő rokonaik így védekeznek a ragadozók ellen. A te hörcsögöd is tud ilyen szagot árasztani, csak épp nincs rá szüksége, mivel kézhez szokott, akár csak az enyémeim és itt másoké is. :)

L:)

2008. okt. 28. 16:24
 5/10 anonim válasza:
100%
Nekem is van hörcsögöm.Lehet hogy azért van jó illata mert olyan eledeleket atsz neki amik illatosak.Nekem is így van!
2008. okt. 28. 17:32
 6/10 A kérdező kommentje:
Nem kap semmi különlegeset, csak hörcsögeledelt és gyümölcsöket, az alom pedig normális fenyőforgács. Hetente cserélem alatta. És nem csak én érzem illatosnak, hanem mindenki. Olyan kis puha töfnivaló, édes illatú, máskor meg enyhe szódabikarbónaillata van, de hogy mitől? :D
2008. okt. 28. 18:00
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
Nekem az egyik macskám különösen jó illatú, főleg a fejebúbja, állandóan szagolgatjuk a párommal.....olyan "süti" illata van....:)
2008. okt. 28. 18:48
 8/10 A kérdező kommentje:
Tényleg, ez a jó szó! :D Sütiillatú! Nekem is volt ilyen illatos szobacicám. Ott az orránál volt jó illata, meg a homlokán. :) De a hörim mindenütt illatos. :)))
2008. okt. 28. 20:00
 9/10 anonim ***** válasza:
az én patkányaim levendula illatúak...
2009. jan. 26. 01:20
 10/10 anonim ***** válasza:
hát igazából én az aranyhörieimet minden nap takarítom mármint egy sarkot naponta és hetente az egészet!De az enyémeknek eggyáltalán nincs jó illatuk sajna!:(:( De lehet hogyha szénát is teszek a terráriumukba akkor jobb illatúak lesznek!
2009. aug. 29. 21:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!