Hogyan szelídítsem meg a kereskedésből hozzot hörcsögöm?
Tudom hogy nem jó / szabad kereskedésből venni , általában csak menttet állatokat hozok haza , de most ép kutyatáp vásárlása közben megláttam egy BackFlip szindrómás hörcsögöt. Muszáj volz haza hoznom , nagyon sajnáltam :((
De most nagyon vad , harap, elszalad , pedig már lassan 2 hónapja hogy nálam van.
Az én törpehörcsögömet egy nagyon rossz helyről fogadtam be, ahol sokat piszkálta a gyerek, nem volt rendes háza stb.
Soha nem lett olyan szelíd, mint egy "rendes múlttal" rendelkező hörcsög, akivel kiskora óta rendesen foglalkoztak.
Elveszi a kaját kézből, és nem bújik el, ha meglát, de pl. kézbe venni nem hagyja magát. Ezt úgy értem el, hogy a kedvenc csemegéivel először a rácson át, majd pedig a nyitott ajtón át próbáltam kézből etetni.
Lehet, hogy a tied se lesz soha olyan szelíd, mint amivel kiskorától rendesen foglalkoztak. A korai rossz élményeket nagyon nehéz vagy lehetetlen kitörölni emberből és állatból is. Szerintem szeresd így, ahogy van, és adj meg neki mindent, amit csak tudsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!