Oroszlánfejű törpenyúl tartása?
Soha nem volt nyulam, nem ismerem őket, de pár év múlva szeretnék 1 nyulat egy kis lakásban (szabadon) tartani.
Milyen költségekkel számoljak?
Jó megoldás az, ha mindig nyitva van a ketrec ajtaja és szabadon máskálhat? Ha igen, muszáj fél négyzetméteres ketrec, vagy lehet valamivel kisebb?
Mi a véleményetek erről a fajtáról, mit ajánlanátok?
Kell a ketrecben szalmának (pelletnek...) lennie, vagy lehet üres is? esetleg valami textil
A válaszokat előre is köszönöm
oltás évente 6000 ft
ivartalanitás 15-20 000 ft
maga a nyúl is 10-15 000 ft körül van, érdemes tenyésztőtől venni, mert szebbek és kevésbé betegesek, továbbá a kereskedésekben elég kétes helyekről származnak a nyulak
ketrec + tartozékok 15 000 ft körül
faforgács nekem ingyen van ismerőstől
széna pedig pár ezer ft havonta
nálam cask akkor van szabadon, ha itthon vagyok, mert van még kutyám és macskám is és nem szeretném ha baj történe.
kezdésnek szerintem jó ha van egy fix elkeritett rész, ha kiderülne, h mégsem lakáskompatibilis(sok helyen olvastam már h megrágcsáltak dolgokat)
jó megoldás lehet ha ketrec helyett egy fém kifutót vessel, mert ezt igény szerint alakithatod és ha a jövőben már nem lenne rá szükség összehajtva kis helyet foglal.
ketrecbe nekem egy macskaalom tálca van forgáccsal megtöltve, a többi hely üres, illetve egy függőágy és szőnyeg van még bent neki.
Az előtten írók szinte mindent leírtak de kiegészíteném.
TILOS adni nekik bármilyen emberi ételt. Pl.: kenyér, csoki
Szeretik és megeszik de nem tesz nekik jót.
Nem szabad adni nekik a kisállat boltokban árult csemege rudakat, fogkoptatókat és olyan tápokat ami magvas. Ezek sem tesznek nekik jót hiába árulják nyusziknak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!