Kezdőoldal » Állatok » Kisemlősök » A csincsillát lehet simogatni?

A csincsillát lehet simogatni?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Mintha olvastam volna valahol, hogy a csincsillák nem nagyon szeretik, ha simogatják őket, nem olyan bújósak, inkább csak elvannak maguknak.

Ez mennyire igaz?

2018. febr. 8. 23:55
 1/6 anonim ***** válasza:
33%
Csak a farkánál fogva szabad megfogni, mert a menekülés érdekében akár a szőrét is eldobja. Megszokja a gazdáját, lehet simogatni is -farkon fogva, ugye- de nem egy tengerimalac habitusú "szobanövény".
2018. febr. 9. 00:18
 2/6 anonim ***** válasza:
Szia! 4 éve vagyok két csincsilla gazdája. Világ életemben nem fogtam még őket a farkuknál fogva. Általában szépen magammal szemben tartom őket, egyik kezemmel az oldaluknál, hasuknál fogva, másik kezemmel a fenekük alatt tartva őket. Vagy pedig odaölelem őket őket magamhoz és úgy simizem őket. Az viszont igaz, hogy nem minden csincsilla szereti, ha fogdossák. A nagyobbik csincsillám rendesen szereti ha hurcolászom, sokszor csipog, hogy ki akar jönni hozzám, a kisebbik ki nem állhatja, vérmérséklet kérdése. Ha te szeretnéd őket gyakran simogatni akkor olyan helyről vegyél, ahol előzetesen tölthetsz velük egy kis időt és láthatod, hogy milyen a viselkedésük, tűrik-e a kézbevételt. :)
2018. febr. 11. 15:40
 3/6 anonim ***** válasza:
0%
Ugy tudom a fulenel fogva szoktak megfogni , persze nem a hegyenel, hanem fultovon.
2018. febr. 12. 23:50
 4/6 anonim ***** válasza:
2-es vagyok. Kíváncsiságból megpróbáltam farktőnél megemelni... Hát fogalmazzunk úgy, hogy kicsit sem örült. Egy picit próbáltam felemelni (értsd; még minden lába a talajt érte) és már olyan hangot adott ki, mint amikor nem tetszik neki valami és ficánkolt mellé.
2018. febr. 13. 15:11
 5/6 anonim ***** válasza:
73%
Se a nyulat, se a csinit nem fogjuk meg a fulenel.... Se a farkanal. Te jo eg! Picit gondoljatok mar bele... A hasa ala nyulva a farkat ket ujjunk koze veve es felulrol lefogva masik kezunkkel esetleg meg lehet fogni. :)
2018. febr. 19. 22:10
 6/6 kolok2 válasza:
akárhogy is fogjátk meg a csincsilla akármien vérmérsékletű nem arra van hogy simogassák aki bevállalta azt ne zavarja meg ha nem alakít ki olyan kapcsolatot mint egy nyúl.
2018. aug. 22. 18:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!