Tízéves gyerekem azzal a feltétellel kapott két tengerimalacot, hogy gondoskodik róluk. Mit gondoltok, ki gondoskodik róluk valójában?
Szia!
Nekem is vannak malacaim :)
Közösen takarítsátok a malacokat, így szerintem Ő is kedvet kap hozzá :)
A gyerek állata igazából mindig a szülő állata, mert (nem tudom hány éves gyerekről van szó) nem tud róla még egyedül megfelelően gondoskodni.
Szerintem a gondozásuk rajtad marad, és nem 1-2 évre szól, a mi malacunk már matuzsálem korba lépett, kb 7-8 éves lehet.
Általában ez szokott lenni. A gyerek még nem elég felelősségteljes az állattartáshoz. Azok a te malacaid valójában. :)
Csináljátok együtt. Segíts neki, de követeld meg, hogy ő is vegyen részt a takarításban, etetésben.
Ez teljesen tipikus, szinte mindig ez van. Egér kellett volna, az rövidebb életű, na jó, ezt csak úgy mondom, de egy tengerimalac igen sokáig elél.
Én tennék pár próbálkozást, nem ismerem a gyereket, nem tudom megtippelni, mivel lehetne rá hatni, bár én előre tudtam volna, hogy valószínűleg ez lesz. Irreális elvárni, hogy felnőttkoráig majd felelősségteljesen malacozik, addig milliószor meg fog változni a prioritásrendszere is.
Egy gyerek nem képes gondoskodni az állatokról, még akkor sem, ha megígéri, hogy gondoskodni fog róluk. Még nem alakult ki a felelősségtudat, igazából akkortól tud róluk gondoskodni, ha már magáról is megtanult.
Ez mindig így van sajnos. Nálunk pl. a húgom könyörgött egy nyúl miatt, majd ő gondozza, simogatja, takarít utána, stb. Meglett a nyúl, a csoda 3 napig tartott. Szerencsétlen nyúl el lett hanyagolva, én olvastam utána gyorsan a nyúltartásnak, én vettem neki felszereléseket, én vittem orvoshoz mikor bélleállása volt, én ivartalaníttattam, ráment majdnem az összes félretett pénzem, amit a jövőmre tartogattam, de közben megszerettem nagyon, már van egy társa is, a nyúlmentéstől fogadtam örökbe. :)
Tíz évesen ha csak nincsenek mozgáskordinációs problémái,akkor ő is ugyanúgy ki tudná cserélni az almot,anélkül,hogy kiszórná a földre.
Meg ha mégis kimegy,akkor fel tudja seperni,porszívózni utána.
Én a helyedben megmondanám neki, hogy ő akarta a malacot, ő vállalta be,hogy gondoskodik róluk,akkor fogja a lapátot és a forgácsot és cserélje ki alattuk .
Meg kell tanulnia,hogy ezzel is jár az állattartás és hogy tartsa meg az ígéretét.
Én legfeljebb abba mennék bele,hogy megosszuk a munkát és egyik alkalommal ő legyen a soros,másik alkalommal én takarítom ki.
Ő is ki tudja rendesen takarítani,ha akarja!
A gyerekek sokszor trükkösek, akár szándékosan rosszul cisnálnak valamit,hogy legközelebb ne nekik kelljen..
Been there, utáltam kiteregetni a vizes ruhákat mindig és szándékosan nem ráztam ki őket,hogy anyukám csinálja meg helyettem.. Ciki nem ciki,van ilyen.
10 évesen ki tudná ő is cserélni nyugodj meg.
De egyébként te gondoskodsz róluk valójában.
Sajnos van,hogy minden csoda 3 napig tart és már megunta a malacokat.
Az a szerencse,hogy te megszeretted őket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!