S. O. S Miért csinálja ezt a hörim?
Ma hoztam haza,orvos megvizsgálta makk egészséges.
De bettetem a terráriumban és mindig felál két lábra és hatra esik... nem ép egyfojtában de gyakran.... (kb 1 órája tettem be )
Nem akartam höri-t mivel nem rég halt meg az enyém :(((
De ez egyedül volt (szoval nem szaporitotta) de kiakarták DOBNIIII
Interneten láttam( azt irták ha ma nem negy senki utána, elengedik😣😣😣)
Értem...
Attól, hogy egyedül volt a höri, még lehetett beltenyésztett alom eredménye. A kereskedésben szinte csak ilyen állatokra van példa... Egyébként nem tudom, miért lett törölve az előző kommentem. Egy link volt benne, ami ehhez a szöveghez vezetett:
Idegi problémák
Oka:
beltenyésztés
túltenyésztés
Tünete:
- körbe-körbe futkározás egy tárgy vagy önmaga körül (Spinning betegség)
- bukfencezés, szaltózás, sorozatos hátraborulás (Backflipping-szindróma)
- egyéb normálistól eltérő viselkedésmód, általában egy cselekvés gyakori ismétlése (pl. sorozatos ketrecrácsra mászás majd zuhanás)
- ideggyengeség
Kezelése:
gyógyíthatatlan
amennyiben a tünetek egyre súlyosabbá, sűrűbbé válnak, javasolt az állat elaltatása
Bár az idegi problémákra egyelőre nincs gyógymód, kényelmesebbé tehetjük e betegségben szenvedő kedvencünk életét azzal, ha lakhelyét állapotának megfelelően biztonságodsabbá tesszük: kerüljük a rácsokat, az emeletet és az éles vagy magas tárgyakat, a zsúfoltságot, javasolt a nagy mozgástér kialakítása.
Köszönöm.
Most alszik, azota nem csinálta...remélem nem is fogja tobbe😅😣😣
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!