Tengerimalacom újabban mindig kiborítja a magjait. Miért?
2,5 éves malacunk van, és pár napja kezdte, hogy a rácsa oldalára felakasztott fém tartót fellöki és kiborítja a magjait. Van ennek valami oka, vagy csak szórakozik?
Talán beteg? Vagy nem ízlik neki a kaja? Vagy jobban ki akarja tudni szedni belőle? Eddig nem csinálta ezt, mindig felugrott rá és szépen evett belőle.
Néha látszólag ok nélkül a szánét is maga alá szokta szedni (akkor igen, ha szennyes már a forgács alatta, de néha a friss forgácsra is maga alá szedi, de ki bírja ezt szénával?...)
egyedül van?Mert akkor bizony unatkozik.
Az enyém is ezt csinálta,de miután kapott egy párt,abbahagyta.Én hamutartóba adom nekik a kaját,így jobban hozzáférnek,persze,van mikor felborítják,de unaloműzésként felszedegetik (túrnak,mint az igazi disznók),ilyenkor nagyon mulatságosak,mert tiszta forgács a fejük.Lehet,hogy fázik,azért szedi maga alá a szénát.Az enyémek akkor szokták,ha nem túl jó a minősége,és így befogják alomnak.
Szerintem csak nincs étvágya,de lehetséges,hogy beteg.Ha még
sokáig csinálja,vigyétek el állatorvoshoz!
Köszönöm.
De miért most jött rá, hogy egyedül van? Az elmúlt 2,5 évben nem volt egyedül?
Jön nemsokára az állatorvos, rákérdezek.
Nekem két malacom van, de így is rendetlenkednek. Szerintem nem azért csinálja ezt a tied, mert egyedül van.
Egyszerűen csak szeretnek néha rosszalkodni, mint a gyerekek. Az enyémek állandóan leszedik az itatót. Leszedik, és akkor jól van. Mennek aludni. De addig nem nyugszanak, amíg az itató a helyén van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!