Adhatók fogkoptatót a tengerimalacomnak?
Szerintem nyugodtan vehetsz neki fogtatót, hiszen pont ezért találták ki..
Hogy ha mégis a fadrabnál maradsz, akkor meg csak az a lényeg, hogy teljesen vegyianyag mentes, kezeletlen legyen(gondolok itt: lakk, festék...stb-re)
Szia!
A széna, mivel nem elég fás, nem megfelelő fogkoptató neki, ők azt táplálék gyanánt eszik, és szeretik, de nagyon! Ha csattogtatja a fogát, az azt jelenti, hogy nagyok neki. El kell vinned állatorvoshoz, hogy levágja, különben felsérti a száját, s a fájdalom miatt nem tud enni, amibe belepusztulhat. Ne aggódj, ha szakember végzi el, nem fáj neki, és általában ezért nem is kérnek pénzt, de azért vigyél, sose tudni. A fogkoptató szerintem jó ötlet, azonban vigyázz, milyet veszel! Én úgy jártam, hogy zöld színűt vettem, salátás, vagy káposztás, már nem tudom, és harapdálta egy kis ideig, aztán már csak porfogónak jó. Nem mindegy, mire adsz ki pénzt, jól nézd meg, ilyen ízesítésű! A fa is jó megoldás, de vigyázz, ne szálkás legyen, ami felsértheti a száját, valamint ne bolti legyen, mert sok már évek óta ott áll, bacilusok lehetnek rajta, arról nem is beszélve, ha olyan szabadtéri fáról veszel ágat, amely permetezve van! Ezek mind az állatkád egészségi állapotát veszélyeztető tényezők. Azt mondom, bár drágább, de biztosabb megoldás a fogkoptató - ha eltalálod a megfelelő ízt és árat, valamint ügyelsz a felhasználhatósági időre, gond nem lehet. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!