Hogyan vegyem rá apát, hogy behozzuk a nyuszimat?
Születésétől kezdve kint van, a nyár még oké volt, de most szörnyű... Konkrétan attól átfagyott a kezem, hogy simogattam szegényt. Az itatója is befagyott, ráadásul szörnyen kicsi a helye. Próbáltam finoman célozgatni, hogy be kellene hoznunk, de nem veszi a lapot, nyíltan pedig nem tudom, hogyan kéne. Pedig sietnem kell, hiszen ez most nem rólam szól, hanem a nyuszimról. Azt gondoltam, a szobámban lehetne, de akkor vennünk kellene új ketrecet, mert a mostani... az nem is ketrec. Egy szörnyen kicsi, régi faláda átalakítva. Alig fér el benne, ezért sose zárom be. De így lerág mindent, az meg megint nem jó apának se. Most viszont vizes a fű, kénytelen vagyok bent tartani a ketrecben, de sokkal agresszívabb, hogy nem rohangálhat. Ráadásul a szobatisztaságát is elvesztette, ami tovább ront a helyzeten.
Ha bent lenne, könnyebben tudnám nevelni :(. Hogy beszélhetem meg vele, hogy ez így nem jó?
Uhh, ez borzalmas, már ne is haragudj. Milyen nyuszi? Törpe? Akkor eleve nem tarthatod kint. Házinyúl? Ha mindig kint volt, növesztett téli bundát, de ha jönnek a mínuszok, jobb lenne bevinni valahová.
A ketrecre inkább nem mondok semmit, godolom akkor nem igazán költötök rá semmit. Állattartás pénzbe kerül. Esetleg írj az Első Nyúlmentő Alapítványnak, én onnanakartam befogadni nyuszit, és kiderült, hogy a saját nyuszimat is túl kicsi helyen tartottam, de adtak tanácsot, minden szupi. Ha nem tesztek semmit a nyúl érdekébsn, lehet, hogy be is fogadnák magukhoz. Náluk a kinti nyusziknak hatalmas kifutójuk van, télen pedig a garázsban van kialakítva egy nagy kifutó, ketrecben sosem vannak. Nálam is ezen problémáztak, hogy kinti nyuszinak nem is kell ketrec.
Jól tetted :)
Azért nagyobb hely nem ártana szegénynek mint az a doboz.
Garázs?! Na ne már, házi nyúlnak a konyhában a helye:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!