A hörcsögöknél (kérdés)?
1.Takarításkor a fürdőhomokot is ki kell cserélni?
2.Takarításkor a fészekben lévő zsebkendőt vagy WC papiírt is ki kell cserélni?
3.Mennyi idönként kell etetni?
4.Elég az az étel amit a boltokban árulnak(magkeverék)?
1:Én csak akkor szoktam kicserélni a homokját ha már nagyon kakis/pisis mert az enyém azt használja wc-jenek is.
2:Én nem használok zsepit se wc papírt de szerintem azt hagyhatod mert nem jó ha mindent kiveszel tőle takarításnál.
3:Én úgy szoktam,hogy magkeverék és arra teszek pici zöldséget fehérjét stb.
4:Nem elég kell számára zöldség illetve fehérje pl adhatsz neki lisztkukacot és számos zöldséget is.(:
A fürdetőhomokot akkor kell cserélni, ha koszos. Ha abba pisil, 2-3 naponta cseréld. Ha nem pisil bele, akkor csak szitáld át, amikor az egész helyét takarítod. Az egész helyet elég havonta takarítani, mert nagyon stresszes neki, ha gyakrabban csinálod. A pisisarkot takarítsd ki naponta, így az egész helyet tényleg csak ritkán kell.
Zsebkendőt tilos betenni neki, mert pofazacsiba ragadhat, és gyulladást okoz. A WC papír vagy a kéztörlő papír betehető neki. A fészket ne takarítsd ki, csak ha nagyon kakis. Egy kis régi almot mindig hagyj bent nála, mert szagok alapján tájékozódik.
Etetni így kell:
Zöldséget naponta 1-2 alkalommal kell adni neki változatosak. Én reggel és este szoktam. Az előző etetésből megmaradt kaját következő etetésnél mindig kidobom tőle, hogy ne rohadjon be.
Fehérjét 2-3 naponta kell kapnia.
Megfelelő magkeveréknek mindig kell lennie előtte. A boltiak közül a legtöbb nem jó minőségű. Linkelek be par weboldalt, azokat alaposan olvasd át.
Az az étel, amit a boltokban vehetsz, nem elég, mivel a hörcsög NEM csak magokon él. A feljebb linkelt weboldalokon mindent részletesen megtalálsz.
Facebookon csatlakozz a Hörcsög imádók csoportba. :)
Kettő linket küldtem neked. Kattints rá, és olvasd el. (Megjegyzem, a másik kérdéses alatt is többen belinkeltük már neked...)
Egy kis kanállal vagy lapáttal szedés ki a homokot. De érdemesebb egy elkerített részre szórni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!