A tenerimalacom kb kettőkor szült (ma) és az apa malac folyton párzik vele?! (lent)
Figyelt kérdés
Kimentem a szobából és amikor visszamentem vmi fehér trutyi volt ott. Össze volt állva, nemtom mi volt az. Azt sem, hogy melyik malactól. De mi lehetett az? Nem akarom elkülöníteni az apamalacot, nem is lenne nagyon hol hely neki.2010. máj. 29. 16:35
11/12 anonim 

válasza:

Mielőtt állatot tartasz nem árt utánaolvasni a dolgoknak nem gondolod?
Pl. az alap dolgok:
Ha vemhessége idején hím társaságában van, közvetlenül az ellés előtt, vagy ha állandó felügyelet alatt van, eközben a hímet tegyük külön, mert a nőstény ovulációja mindjárt a fialás után - az elléstől számított 2-dik órában - beindulhat. A szülés utáni (postpartum) ivarzás tengerimalacnál a 2-15 órában már bekövetkezik. Ha hím van a közelében, mindjárt az ellést követően újra vemhes lesz, ami rendkívül egészségtelen a nőstény (és a kölykök) számára!
12/12 anonim válasza:
Segítség Houston, baj van! Mondhatná... Ezzel az a gond, hogy elég jól lehet látni, hogy ha az anya vemhes. Ha a malac túlsúlyos, akkor arányosan köveér, ha vemhes, akkor úgy néz ki, mint egy körte. Arról nem beszélve, hogy az oldalán látszik, ha a kicsik rúgnak. Szóval, ha a malac oldalán érdekes kitüremkedés lesz egy pillanatra, aztán ez megismétlődik, és máshol is lesznek kitüremkedések, akkor nem arra kell gondolni, hogy a malac földönkívüli, hanme hogy vemhes. És lehetőleg először informálódni, felkészülni arra, mi fog történni. Ahogy előttem írták: a nőstény szülés után 1 órával már újra fogamzóképes, szóval az apa nagy valsózínűséggel ismét teherbe ejtette a malacot. Nem tud regenerálódni a nőstény, sok Kalciumot veszít, és a mi a legrosszabb. kb 67 (+/- 3) nap múlva a nyár legmelegebb időszakába fog ismét szülni... Ehhez csak gratulálni lehet. Egyébként még azt az egyet nem értem, hogy mégis mit vártál, ha egy nőstényt, és egy hímet összeteszel?! A hím az önitatót dugja meg (nem a nőstényt), ezért nem fog teherbe esni?Számomra érthetetlen.... Az egyértelmű, hogy az ilyennek nem való semmiféle állat. Mikor írták, hogy vedd el a hímet, még akkor sem veszed, mert nincs hely... Akkor nem kellett volna két különböző nemű állatot összetenni, hanem két egyneműt kellett volna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!