Degu vagy csincsilla?
A csincsilla éjszakai állat, te pedig nappal szeretnél velük foglalkozni.
tehát marad a degu. nekem volt egy, abszolut jó tapasztalataim vannak vele kapcsolatban, viszont nagyon vigyázz rá, érzékeny a nagy melegre, könnyen hőgutát kap.
Én a csincsillát választanám,szerettem is volna csinit kapni,de meggondoltam magam,így kaptam egy pézsmatekit:D
Szerintem mindkettővel ugyanannyit lehet játszani,és ugyanannyira ragaszkodók,de szerintem a csincsilla aranyosabb,bár ezt neked kell eldöntened:)
Eszerint dönts. a csincsilla nagyon kényes a táplálékra, a melegre(nyáron hűteni kell vagy elpusztul), homokfürdőztetni kell és magányosan elpusztul(min. 2-t kell tartani), de nagyon érdekes viselkedésű, játékos állat, szinte egy kutyával felér, naponta több órát lehet vele foglalkozni és nem unja meg.
A degut is legalább 2-t kell tartani, az is depis lesz egyedül, de nem kényes, kicsit büdösebb a csincsillánál és csak rohangál és rágcsál, mókás ez is, de a csincsilla kutyához hasonlítható, mígy a degu inkább patkányhoz viselkedésre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!